ανακαίνιση airbnb χώρου

Πως θα αναβαθμίσω ενεργειακά το διαμέρισμα μου

Η ενεργειακή αναβάθμιση ενός διαμερίσματος αποτελεί θέμα, που βρίσκεται πάντα στην επικαιρότητα, ειδικά μετά την ενεργειακή κρίση, που έπληξε ολόκληρη την Ευρώπη.

Το να γίνει ένα σπίτι ενεργειακά αποδοτικό σημαίνει:

 • Μικρότεροι λογαριασμοί για θέρμανση ή ψύξη
 • Εξοικονόμηση ενέργειας
 • Φροντίδα προς το περιβάλλον
 • Βελτίωση της ενεργειακής κατηγορίας του σπιτιού, που σημαίνει ότι νοικιάζεται ή πωλείται ακριβότερα
 • Καλύτερη ποιότητα ζωής, με ζεστή ατμόσφαιρα το χειμώνα, αίσθημα θαλπωρής και περισσότερη δροσιά το καλοκαίρι

Βελτιώστε την κεντρική θέρμανση

Το πρώτο βήμα για να ξεκινήσετε είναι η κεντρική θέρμανση του σπιτιού. Τοποθετήστε ένα λέβητα αερίου τελευταίας τεχνολογίας, αντικαταστήστε οπωσδήποτε τον παλιό θερμοστάτη και ρυθμίστε τον σταθερά σε μία θερμοκρασία μεταξύ 20 και 22 οC, για εξοικονόμηση ενέργειας.

Εάν το σπίτι διαθέτει λέβητα πετρελαίου, φροντίστε να γίνετε κάθε χρόνο ο απαιτούμενος καθαρισμός και να είναι σωστά συντηρημένος. Επίσης, αλλάξτε το θερμοστάτη και επιλέξτε ένα ψηφιακό για καλύτερη απόδοση του συστήματος.

Επενδύστε σε μόνωση

Μία δεύτερη πρόταση για εξοικονόμηση ενέργειας είναι η τοποθέτηση μόνωσης στο σπίτι. Η μόνωση είτε από μόνη της είτε σε συνδυασμό με ένα καλό σύστημα κεντρικής θέρμανσης αναβαθμίζει ενεργειακά κάθε κατοικία.

Η αποτελεσματική μόνωση του σπιτιού διασφαλίζει ότι η θερμότητα παραμένει στο εσωτερικό, αντί να χάνεται από την οροφή, τα παράθυρα, τις πόρτες ή τους τοίχους.

Όσο λιγότερη θερμότητα χάνετε, τόσο λιγότερη παράγετε. Οι καλύτερες λύσεις είναι:

 • Εξωτερική θερμομόνωση, που θα βελτιώσει την ενεργειακή απόδοση του διαμερίσματος
 • Εξωτερικά κουφώματα αλουμινίου με διπλά ενεργειακά τζάμια
 • Αλλαγή εξώπορτας
 • Τοποθέτηση μόνωσης στην ταράτσα, εάν το διαμέρισμα βρίσκετε στον τελευταίο όροφο

Πείτε ναι σε ανανεώσιμες πηγές ενέργειας

Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας κερδίζουν συνεχώς έδαφος, γιατί είναι φιλικές προς το περιβάλλον, αλλά και γιατί οδηγούν σε μεγάλη εξοικονόμηση χρημάτων.

Τα φωτοβολταϊκά συστήματα στέγης εκμεταλλεύονται την ηλιακή ενέργεια και τη μετατρέπουν σε ηλεκτρική ενέργεια, η οποία τροφοδοτεί ένα μεγάλο μέρος των ηλεκτρικών συσκευών του σπιτιού. 

Τα φωτοβολταϊκά στέγης είναι μια επένδυση με σημαντικό κόστος, αλλά σε βάθος χρόνου συμβάλλει σε σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας. Μάλιστα, για μια χώρα με μεγάλη ηλιοφάνεια όπως η Ελλάδα, η ηλιακή ενέργεια αποτελεί ανεξάντλητο ενεργειακό πόρο.

Ήδη υπάρχουν προγράμματα, που δίνουν τη δυνατότητα σε καταναλωτές να παράγουν με φωτοβολταϊκά στέγης τη δική τους ενέργεια, την οποία και χρησιμοποιούν την ίδια ώρα στο σπίτι τους.

Ανά τακτά διαστήματα συμψηφίζεται το ρεύμα, που καταναλώνει το σπίτι με αυτό που παράγεται από τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και ανάλογα γίνεται η εκκαθάριση.

Σκεφτείτε, επίσης, τη λύση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα. Μικρότερο κόστος εγκατάστασης σε σχέση με τα φωτοβολταϊκά και μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας.

Αλλάξτε λάμπες

Οι λάμπες φωτισμού στο σπίτι είναι ένα ακόμη σημείο, που επιβαρύνει το λογαριασμό του ηλεκτρικού ρεύματος. Αντικαταστήσετε άμεσα τις παλιές λάμπες με λαμπτήρες  ενεργειακής κλάσης Α ή συστήματα LED.

Η εξοικονόμηση ενέργειας, που θα πετύχετε είναι πολύ μεγάλη παρά το γεγονός, πως είναι πιο ακριβοί από τους απλούς. Μετρήσεις έχουν δείξει πως οι λαμπτήρες εξοικονόμησης ενέργειας διαρκούν μέχρι και δέκα φορές περισσότερο σε σχέση με τους απλούς λαμπτήρες και καταναλώνουν πολύ λιγότερη ενέργεια.

Αντλία θερμότητας

Η αντλία θερμότητας αντλεί τη ζέστη από το εξωτερικό περιβάλλον και τη μεταφέρει στο εσωτερικό του σπιτιού, ενώ λειτουργεί κανονικά ακόμη και όταν η εξωτερική θερμοκρασία είναι κάτω από το μηδέν.

Μάλιστα, έχει παρατηρηθεί πως είναι μία λύση, που χρησιμοποιείται σε μεγάλο βαθμό στο εξωτερικό, ακόμη και σε χώρες με χαμηλότερες θερμοκρασίες από την Ελλάδα, όπως π.χ. η Αγγλία.

Η ενέργεια, που δαπανά για να αντλήσει θερμότητα από το περιβάλλον είναι μικρή και γι’ αυτό αποτελεί μία οικονομική λύση θέρμανσης για το σπίτι. Επιπλέον, συγκαταλέγεται στα οικολογικά συστήματα θέρμανσης.

Συσκευές ενεργειακού τύπου Α+++

Ελέγξτε τις ηλεκτρικές συσκευές και αν χρειάζεται προχωρήστε σε αντικατάσταση τους με συσκευές ενεργειακού τύπου Α+++. Οι συσκευές αυτές καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και συμβάλλουν στην εξοικονόμηση χρημάτων από τους λογαριασμούς ρεύματος.

Στην Αναδομή σας προτείνουμε τρόπους για την καλύτερη ενεργειακή απόδοση του διαμερίσματος σας, κάτι που αποτελεί άλλωστε σημαντικό κομμάτι στη διαδικασία  ανακαίνισης μιας κατοικίας. Μπορούμε να συζητήσουμε τις ανάγκες σας και να καταλήξουμε στις καλύτερες δυνατές λύσεις για το δικό σας σπίτι.

Είπαν για εμάς

 • Η ΑΝΑΔΟΜΗ υπήρξε μια πολύ επιτυχημένη επιλογή για το σπίτι που θέλαμε να ανακαινίσουμε. Ο επαγγελματισμός και η καλή επικοινωνία ήταν τα πράγματα που εκτιμήσαμε. Παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσαμε να είμαστε παρόντες στην ανακαίνιση λόγω απόστασης εμπιστευτήκαμε απόλυτα τους ανθρώπους της εταιρίας και δεν απογοητευτήκαμε. Οι παρατηρήσεις τους και οι προτροπές τους στο σχέδιο που είχαμε για το σπίτι ήταν απόλυτα σωστές και τις ελάχιστες που δεν ακούσαμε, τελικά το μετανιώσαμε. Συνιστώ ανεπιφύλακτα την εταιρία γιατί σε κάθε τομέα οι καλοί επαγγελματίες πρέπει να επιβραβεύονται.

  Dimitrios M.

 • Ολοι οι εργαζομενοι της εταιρείας ανταποκριθηκαν απολυτα στα καθηκοντα τους και μας εξασφαλισαν ενα αρτιο αποτελεσμα. Η Βασω με τη εγκαιρη και εγκυρη επικοινωνια και τιμολογηση ολων, ο Γιώργος με την ευρηματικοτητα και τις απειρες τεχνικες του γνωσεις, η Ελενη με την αμεση ανταποκριση της σε ολα μας τα αιτηματα, ο Δημητρης με τη συνεχη παρουσια του στο εργο, ο Αλεξης με τις επικουρικες λυσεις που προτεινε καθως και ολοι οι εργαζομενοι βοηθησαν στην απρόσκοπτη ολοκλήρωση του έργου. Τους ευχαριστούμε ολους απο καρδιας. Εαν σκέφτεστε να αναθέσετε σε καποια τεχνικη εταιρεία την ανακαίνιση του χωρου σας μη διστασετε να τους επιλεξετε.

  Aris T.

 • Αναθέσαμε στην ΑΝΑΔΟΜΗ την ολική ανακαίνιση διαμερίσματός μας στην Α. ΤΟΥΜΠΑ. Το τελικό αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Υψηλός επαγγελματισμός, συνέπεια, ευγένεια, άμεση ανταπόκριση, διαρκής ενημέρωση, καινοτόμες λύσεις και ικανότητα αντίληψης των απαιτήσεων του πελάτη αποτελούν λίγα μόνο χαρακτηριστικά του τρόπου εργασίας του προσωπικού του γραφείου, χωρίς ίχνος υπερβολής. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Γιώργο για την άκρως επιτυχή αναδιαμόρφωση του χώρου μας και τη Βάσω για τη διαρκή καθοδήγηση, προκειμένου να επιλέξουμε τις ιδανικότερες λύσεις σε σχέδια και υλικά.

  Eleni V.

 • Εξαιρετική συνεργασία , οργάνωση, επαγγελματισμός με εμπειρία στις ανακαινίσεις χώρων. Η ποιότητα φαίνεται από την πρώτη συνάντηση. Ο Γιώργος και η Βάσω, πάντοτε φιλικοί και συνεργάσιμοι, είναι έτοιμοι να προσφέρουν προτάσεις και λύσεις για κάθε θέμα. Προτείνουμε την "Αναδομη" για την ανακαίνιση του χώρου σας ανεπιφύλακτα!

  Erik M.

 • Επιλέξαμε την Αναδομή για την ανακαίνιση δύο χώρων μας και πραγματικά δικαιωθήκαμε για την επιλογή μας. Άψογοι επαγγελματίες, συνεπείς και με μεράκι! Ήταν δίπλα μας σε κάθε μας ανησυχία, απορία και αναποδιά που θα προέκυπτε σε όλα τα στάδια μέχρι να μας παραδοθούν τα κλειδιά. Το αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις υπέροχο! Βάσω και Γιώργο σας ευχαριστούμε για όλα! Σίγουρα θα σας προτιμούμε σε κάθε μικρή ή μεγάλη αλλαγή που θα χρειαστούμε και στο μέλλον!

  Χρύσα Χ.

Ζητήστε προσφορά

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

 • Ανακαίνιση Κατοικίας
 • Ανακαίνιση Επαγγελματικού Χώρου
 • Κατασκευή Νέας Κατοικίας
 • Κατασκευή Νέου Επαγγελματικού Χώρου

Σε Θεσσαλονίκη & Χαλκιδική

Διεύθυνση

Γυμν. Μυστακίδου 20 - Νικ. Πλαστήρα
(Προέκταση Παπάφη)
Χαριλάου, Θεσσαλονίκη
TK. 54250

Στοιχεία επικοινωνίας


© ΑΝΑΔΟΜΗ. Design & Hosting by ADVISION.