ολική ανακαίνιση σπιτιού

Πόσο διαρκεί μία ολική ανακαίνιση σπιτιού και από τι εξαρτάται ο χρόνος των εργασιών;

Μεγάλωσε η οικογένεια σας και δε φτάνει το ένα μπάνιο ή η κουζίνα δε σας χωράει όλους; Χρειάζεστε ένα επιπλέον υπνοδωμάτιο ή θέλετε να ενώσετε κουζίνα και σαλόνι για να δημιουργήσετε ένα μεγάλο ενιαίο χώρο, που θα καλύπτει τις ανάγκες σας; Η’ μήπως μόλις αγοράσατε ένα παλιό διαμέρισμα και θέλετε να το μετατρέψετε στο σπίτι των ονείρων σας;

Τότε έφτασε η ώρα για ανανέωση και αυτό που σας απασχολεί είναι το πόσο διαρκεί μία ολική ανακαίνιση σπιτιού, από τι εξαρτάται ο χρόνος των εργασιών και φυσικά τα πακέτα ανακαίνισης και οι τιμές, που θα βρείτε στην αγορά.

Η ανακαίνιση σπιτιού είναι μία συναρπαστική διαδικασία, αλλά σίγουρα δεν της λείπουν οι προκλήσεις. Τα πλεονεκτήματα είναι πάρα πολλά και τα σημαντικότερα ακολουθούν παρακάτω:

  • Έχετε τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το σπίτι σας όπως εσείς το θέλετε.
  • Η ολική ανακαίνιση σπιτιού μπορεί να αυξήσει εντυπωσιακά την αξία του σπιτιού και μπορείτε να το πουλήσετε ή να το νοικιάσετε σε πολύ καλύτερη τιμή.
  • Η κατοικία θα αναβαθμιστεί ενεργειακά, που σημαίνει λιγότερα έξοδα σε λογαριασμούς.

Ανεξάρτητα όμως, από το λόγο, που κάνετε την ολική ανακαίνιση αυτό που σας ενδιαφέρει σε πρώτη φάση είναι ο χρόνος παράδοσης του έργου και ο προϋπολογισμός.

Πόσο διαρκεί η ολική ανακαίνιση σπιτιού;

Στην περίπτωση, που μιλάμε για ριζική ανακαίνιση σπιτιού το χρονικό διάστημα, που απαιτείται μέχρι να ολοκληρωθεί είναι αρκετά μεγάλο.

Ενδεικτικά, και ανάλογα πάντα με το είδος των εργασιών, μια ανακαίνιση μπορεί να διαρκέσει από μερικές εβδομάδες μέχρι και μήνες. Αυτό συμβαίνει γιατί σε κάποιες περιπτώσεις πραγματοποιούνται σημαντικές αλλαγές στη διαρρύθμιση του σπιτιού π.χ. στις τοιχοποιίες, για τις οποίες πρέπει να εκδοθεί άδεια ή όταν ένα μεγάλο διαμέρισμα χωρίζεται σε δύο μικρότερα.

Σε μία ολική ανακαίνιση σπιτιού υπάρχουν στάδια, τα οποία τηρούνται αυστηρά από την τεχνική εταιρεία, ώστε όλα να γίνονται στη σωστή σειρά, οργανωμένα και συντονισμένα για να τηρηθεί ο χρόνος παράδοσης. Ποια είναι αυτά;

  • Η αυτοψία του χώρου για να γίνει η φωτογράφιση του σπιτιού.
  • Η σύνταξη της προσφοράς.
  • Η δημιουργία της κάτοψης του σπιτιού όπως είναι πριν την ανακαίνιση, ενώ στη συνέχεια σχεδιάζεται το καινούριο σπίτι με όλες τις βελτιώσεις, που έχουν προταθεί.
  • Η παρουσίαση της προσφοράς και του σχεδίου.
  • Υπογραφή της σύμβαση έργου.
  • Έκδοση πολεοδομικών αδειών.
  • Επιλογή υλικών και παρουσίαση των τελικών σχεδίων για μπάνιο, κουζίνα, έπιπλα, ψευδοροφές και φωτισμούς και ότι άλλο απαιτείται τόσο σε κάτοψη με διαστάσεις, όσο και σε εικόνα 3D.

Τι εργασίες θα περιλαμβάνει;

Σε πρώτη φάση πρέπει να κάνετε μία λεπτομερή καταγραφή των αναγκών και των προβλημάτων ή φθορών, που εντοπίζονται στο σπίτι σας.

Η τεχνική εταιρεία με τη σειρά της θα προτείνει εργασίες, που θεωρούνται απαραίτητες και ίσως δεν είχατε σκεφτεί, καθώς και τρόπους εξοικονόμησης ενέργειας ακόμη και ιδέες διακόσμησης.

Συνήθως, μία ολική ανακαίνιση σπιτιού περιλαμβάνει:

  • Τη ριζική ανακαίνιση κουζίνας και την ανακαίνιση μπάνιου
  • Την εγκατάσταση νέου συστήματος θέρμανσης
  • Την τοποθέτηση νέων κουφωμάτων
  • Καινούρια πατώματα.
  • Νέα ηλεκτρολογική εγκατάσταση
  • Μόνωση
  • Θωρακισμένη πόρτα.
  • Βάψιμο τοίχων και οροφών.
  • Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.  

Ποιο είναι το κόστος;

Το κόστος στην περίπτωση της ολικής ανακαίνισης εξαρτάται από το σύνολο των εργασιών, που επιθυμεί κάποιος ιδιοκτήτης. Έτσι μία ολική ανακαίνιση που περιλαμβάνει ριζικές ανακατασκευές σε κουζίνα και μπάνιο με αντικατάσταση ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, νέο πάτωμα, θωρακισμένη πόρτα, βαφές, αλλά και εσωτερικές πόρτες φτάνει περίπου στις 13.000 ευρώ.

Όσο προσθέτετε εργασίες αυξάνεται και το κόστος της ανακαίνισης, φτάνοντας και ξεπερνώντας τις 20.000 ευρώ. Στην περίπτωση αυτή ανακαινίζονται ριζικά μπάνιο και κουζίνα, τοποθετείται νέο σύστημα θέρμανσης, εξωτερικά κουφώματα και εσωτερικές πόρτες, νέο πάτωμα και θωρακισμένη εξώπορτα και γίνονται βαφές τοίχων και οροφών.

Επίσης, πολλοί ιδιοκτήτες ζητούν και τοποθέτηση μόνωσης για καλύτερη ενεργειακή απόδοση, αλλάζουν τη διαρρύθμιση ζητώντας ένα δεύτερο μικρό WC ή ενώνοντας κουζίνα και σαλόνι για να δημιουργηθούν μεγαλύτεροι χώροι για όλη την οικογένεια.

Η επιλογή της τεχνικής εταιρείας

Υπάρχει η πεποίθηση σε πολλούς ανθρώπους ότι η ανακαίνιση ενός σπιτιού είναι συνήθως μια εφιαλτική διαδικασία, με προϋπολογισμούς και προθεσμίες, που δεν τηρούνται.

Πραγματικά υπάρχουν αρκετοί παράγοντες σε μία ανακαίνιση σπιτιού, που μπορεί να αλλάξουν την πορεία των πραγμάτων και να οδηγήσουν σε καθυστερήσεις.

Ωστόσο, υπάρχει μία κίνηση που πραγματικά μπορεί να σας γλιτώσει από πολλά προβλήματα. Ποια είναι αυτή; Η επιλογή της σωστής τεχνικής εταιρείας. 

Μία τεχνική εταιρεία με πολυετή εμπειρία, επαγγελματισμό και τεχνογνωσία έχει αντιμετωπίσει στην πορεία της πολλές δύσκολες καταστάσεις και τεχνικά προβλήματα και έχει τις γνώσεις και την ψυχραιμία να τα διορθώσει.

Ακόμη και αν αποφασίσετε κατά τη διάρκεια της ανακαίνισης ότι θέλετε να προσθέσετε κάποιες εργασίες η τεχνική εταιρεία ανακαινίσεων πρέπει να έχει την ευελιξία να προσαρμοστεί, με τη μικρότερη δυνατή καθυστέρηση στην παράδοση του έργου.

Από τι άλλο εξαρτάται ο χρόνος των εργασιών

Όσο συναρπαστική και αν είναι μία ανακαίνιση, όσο αναζωογονητική και αν είναι η προσμονή για ένα νέο σπίτι  υπάρχουν και απρόοπτα, τα οποία συνήθως λαμβάνουν υπόψη τους οι τεχνικές εταιρείες.

Παρακάτω δείτε από ποιους άλλους παράγοντες εξαρτάται ο χρόνος των εργασιών σε μία ολική ανακαίνιση σπιτιού.

  • Σε περιπτώσεις ολικής ανακαίνισης σπιτιών με εξωτερικές εργασίες όπως βαφές ή τοποθέτηση θερμοπρόσοψης υπάρχει ο κίνδυνος τα συνεργεία να σταματούν λόγω βροχόπτωσης ή ακραίων θερμοκρασιών.
  • Μπορεί να υπάρξουν καθυστερήσεις στην παραλαβή κάποιων υλικών. (Μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία και την πανδημία μειώθηκαν οι εισαγωγές προϊόντων).
  • Εάν απαιτείται άδεια από την Πολεοδομία, υπάρχει πάντοτε ο κίνδυνος να καθυστερήσει η έκδοση της εξαιτίας απεργίας ή στάσης εργασίας.
  • Μπορεί να εντοπιστεί μούχλα ή σημαντικές φθορές λόγω  υγρασίας κατά τη διάρκεια των εργασιών.
  • Τέλος σημαντικό ρόλο παίζει και το μέγεθος του σπιτιού, που θα ανακαινιστεί, αλλά και το εάν ο ιδιοκτήτης προσθέσει κάποιες εργασίες την τελευταία στιγμή.

Η πολυετής εμπειρία μας στην ΑΝΑΔΟΜΗ έχει ως αποτέλεσμα να ανταποκρινόμαστε άμεσα και με επαγγελματισμό σε όποια προβλήματα ενδέχεται να προκύψουν. Άλλωστε, το όνομα μας αποτελεί εγγύηση στο χώρο της ανακαίνισης σπιτιών, καθώς ξεχωρίζουμε για την ποιότητα των κατασκευών, την τήρηση του χρόνου παράδοσης του έργου, καθώς και του συμφωνημένου προϋπολογισμού.

Είπαν για εμάς

  • Η ΑΝΑΔΟΜΗ υπήρξε μια πολύ επιτυχημένη επιλογή για το σπίτι που θέλαμε να ανακαινίσουμε. Ο επαγγελματισμός και η καλή επικοινωνία ήταν τα πράγματα που εκτιμήσαμε. Παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσαμε να είμαστε παρόντες στην ανακαίνιση λόγω απόστασης εμπιστευτήκαμε απόλυτα τους ανθρώπους της εταιρίας και δεν απογοητευτήκαμε. Οι παρατηρήσεις τους και οι προτροπές τους στο σχέδιο που είχαμε για το σπίτι ήταν απόλυτα σωστές και τις ελάχιστες που δεν ακούσαμε, τελικά το μετανιώσαμε. Συνιστώ ανεπιφύλακτα την εταιρία γιατί σε κάθε τομέα οι καλοί επαγγελματίες πρέπει να επιβραβεύονται.

    Dimitrios M.

  • Ολοι οι εργαζομενοι της εταιρείας ανταποκριθηκαν απολυτα στα καθηκοντα τους και μας εξασφαλισαν ενα αρτιο αποτελεσμα. Η Βασω με τη εγκαιρη και εγκυρη επικοινωνια και τιμολογηση ολων, ο Γιώργος με την ευρηματικοτητα και τις απειρες τεχνικες του γνωσεις, η Ελενη με την αμεση ανταποκριση της σε ολα μας τα αιτηματα, ο Δημητρης με τη συνεχη παρουσια του στο εργο, ο Αλεξης με τις επικουρικες λυσεις που προτεινε καθως και ολοι οι εργαζομενοι βοηθησαν στην απρόσκοπτη ολοκλήρωση του έργου. Τους ευχαριστούμε ολους απο καρδιας. Εαν σκέφτεστε να αναθέσετε σε καποια τεχνικη εταιρεία την ανακαίνιση του χωρου σας μη διστασετε να τους επιλεξετε.

    Aris T.

  • Αναθέσαμε στην ΑΝΑΔΟΜΗ την ολική ανακαίνιση διαμερίσματός μας στην Α. ΤΟΥΜΠΑ. Το τελικό αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Υψηλός επαγγελματισμός, συνέπεια, ευγένεια, άμεση ανταπόκριση, διαρκής ενημέρωση, καινοτόμες λύσεις και ικανότητα αντίληψης των απαιτήσεων του πελάτη αποτελούν λίγα μόνο χαρακτηριστικά του τρόπου εργασίας του προσωπικού του γραφείου, χωρίς ίχνος υπερβολής. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Γιώργο για την άκρως επιτυχή αναδιαμόρφωση του χώρου μας και τη Βάσω για τη διαρκή καθοδήγηση, προκειμένου να επιλέξουμε τις ιδανικότερες λύσεις σε σχέδια και υλικά.

    Eleni V.

  • Εξαιρετική συνεργασία , οργάνωση, επαγγελματισμός με εμπειρία στις ανακαινίσεις χώρων. Η ποιότητα φαίνεται από την πρώτη συνάντηση. Ο Γιώργος και η Βάσω, πάντοτε φιλικοί και συνεργάσιμοι, είναι έτοιμοι να προσφέρουν προτάσεις και λύσεις για κάθε θέμα. Προτείνουμε την "Αναδομη" για την ανακαίνιση του χώρου σας ανεπιφύλακτα!

    Erik M.

  • Επιλέξαμε την Αναδομή για την ανακαίνιση δύο χώρων μας και πραγματικά δικαιωθήκαμε για την επιλογή μας. Άψογοι επαγγελματίες, συνεπείς και με μεράκι! Ήταν δίπλα μας σε κάθε μας ανησυχία, απορία και αναποδιά που θα προέκυπτε σε όλα τα στάδια μέχρι να μας παραδοθούν τα κλειδιά. Το αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις υπέροχο! Βάσω και Γιώργο σας ευχαριστούμε για όλα! Σίγουρα θα σας προτιμούμε σε κάθε μικρή ή μεγάλη αλλαγή που θα χρειαστούμε και στο μέλλον!

    Χρύσα Χ.

Ζητήστε προσφορά

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

  • Ανακαίνιση Κατοικίας
  • Ανακαίνιση Επαγγελματικού Χώρου
  • Κατασκευή Νέας Κατοικίας
  • Κατασκευή Νέου Επαγγελματικού Χώρου

Σε Θεσσαλονίκη & Χαλκιδική

Διεύθυνση

Γυμν. Μυστακίδου 20 - Νικ. Πλαστήρα
(Προέκταση Παπάφη)
Χαριλάου, Θεσσαλονίκη
TK. 54250

Στοιχεία επικοινωνίας


© ΑΝΑΔΟΜΗ. Design & Hosting by ADVISION.