μοντέρνα σαλοκουζίνα σε πορτοκαλί καφέ τόνους
μοντέρνα σαλοκουζίνα με μεγάλη τηλεόραση και φωτιστικό

Ολική ανακαίνιση σπιτιού

Η Αναδομή εξειδικεύεται στην ανακαίνιση σπιτιού, μια διαδικασία την οποία επιλέγουν όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες παλιών ακινήτων, καθώς έχει πολλαπλά οφέλη και οδηγεί σε άμεση αναβάθμιση της ποιότητας ζωής.

Με τεχνογνωσία, επαγγελματισμό ,άριστα εκπαιδευμένα συνεργεία αλλά και με την εμπειρία που έχουμε εδώ και 30 χρόνια, η ανακαίνιση του σπιτιού σας θα είναι το πρώτο βήμα για μία καλύτερη ζωή.

Στα μεγάλα αστικά κέντρα η αγορά και η ανακαίνιση παλιού σπιτιού είναι η καλύτερη επιλογή, λόγω της μειωμένης ανοικοδόμησης. Η ανακαίνιση σας δίνει τη δυνατότητα να διαμορφώσετε το σπίτι όπως εσείς θέλετε, έτσι ώστε να ταιριάζει στην αισθητική σας και να εξυπηρετεί τις ανάγκες σας.

Ωστόσο, και σε ένα γενικότερο πλαίσιο η ανακαίνιση μπορεί να αποτελέσει τη λύση σε μία μεγάλη γκάμα προβλημάτων όπως:

 • Οι συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες μιας οικογένειας
 • Η αντιμετώπιση προβλημάτων που μπορεί να έχουν προκύψει λόγω παλαιότητας,
 • Η ενεργειακή αναβάθμιση
 • Η δυσκολία αγοράς νέου ακινήτου

Αγορά νέου σπιτιού ή ανακαίνιση παλιού;

Το βασικότερο ίσως πλεονέκτημα στην ανακαίνιση ενός παλιού σπιτιού είναι το μικρό κόστος. Το ποσό που θα κληθείτε να δαπανήσετε για την αγορά ενός παλιού διαμερίσματος μαζί με την ανακαίνιση του ή του σπιτιού που ήδη μένετε και χρειάζεται ανακαίνιση, είναι κατά πολύ μικρότερο από αυτό που απαιτείται για την αγορά ενός νέου.

Και στις δύο παραπάνω περιπτώσεις , μετά την ανακαίνιση θα έχετε ένα σύγχρονο, λειτουργικό και με ποιοτικά υλικά σπίτι, το οποίο έχει δημιουργηθεί αποκλειστικά για εσάς.

Ανακαίνιση ίσον επένδυση

Στην Αναδομή γνωρίζουμε πολύ καλά πως μία σωστή ανακαίνιση αυξάνει κατά πολύ την υπεραξία του ακινήτου, είτε αυτό προορίζεται για ιδιοκατοίκηση, είτε για ενοικίαση ή πώληση.

Ένα καλά ανακαινισμένο διαμέρισμα, με σωστή αξιοποίηση των δυνατοτήτων των, με ποιοτικές επιλογές υλικών και με ένα δυνατό αισθητικά αποτέλεσμα, σίγουρα ανεβάζει κατά πολύ την αξία του.

Διότι η ριζική ανακαίνιση περιλαμβάνει σημαντικές αλλαγές σε όλους τους χώρους του σπιτιού, διαμορφώνει νέα αισθητική και το καθιστά πιο λειτουργικό, έτσι ώστε να ικανοποιεί νέες και σύγχρονες ανάγκες.

Ακόμη επιλύει τα χρόνια προβλήματα φθοράς του λόγω παλαιότητας με νέες εγκαταστάσεις και με ενεργειακή αναβάθμιση.

Ανακαίνιση κουζίνας

Η κουζίνα είναι η καρδιά του σπιτιού, εκεί περνάμε πολλές ώρες της ημέρας. Θέλουμε να είναι ένας όμορφος, ζεστός, αλλά και λειτουργικός χώρος.

Οι σημερινές κουζίνες χρησιμοποιούνται για πολλά πράγματα εκτός από το μαγείρεμα. Μας αρέσει να τη χρησιμοποιούμε για φαγητό, για δουλειά, για διασκέδαση ή για να κάνουν τα παιδιά τα μαθήματά τους όταν μαγειρεύουμε, για να χαλαρώσουμε και να πιούμε ένα φλιτζάνι καφέ.

Η παραδοσιακή ξεχωριστή τραπεζαρία στον σύγχρονο τρόπο ζωής, για πολλούς έχει γίνει περιττή. Πολλοί επιθυμούν μια ενιαία ζώνη μαγειρέματος, διαβίωσης και τραπεζαρίας που να μπορεί να καλύψει όλες αυτές τις ανάγκες, αλλά και πολλά ακόμη.

Το μέγεθος του δωματίου και το σχήμα του , παίζουν καθοριστικό ρόλλο, άλλα η μελέτη του χώρου ο έξυπνος σχεδιασμός από την Αναδομή, είναι αυτά που θα δώσουν το τελικό σωστό αποτέλεσμα.

μοντέρνα κουζίνα με πάγκο στην μέση

Ανακαίνιση μπάνιου

Το μπάνιο είναι ίσως ο πιο ιδιωτικός χώρος του σπιτιού, πολλές φορές και προσωπικός χώρος χαλάρωσης. Ένας χώρος που εκτός από την χρηστικότητά του ζητάει και την πολυτέλειά του.

Η ολική ανακαίνιση του μπάνιου είναι απαραίτητη σε ένα σπίτι που ανακαινίζεται, τόσο για την αναβάθμιση των εγκαταστάσεων του -υδραυλικών και αποχετευτικών -όσο και για την αναβάθμιση του σχεδιασμού του.

Γι’ αυτό στην Αναδομή θεωρούμε ότι η ανακαίνιση του μπάνιου είναι από τις βασικότερες παρεμβάσεις, που γίνονται σε ένα σπίτι και που τις περισσότερες φορές συνδέεται και με τα υλικά που επιλέγουμε για να λειτουργήσει άψογα.

μοντέρνοι νιπτήρες και καθρέφτες με κρυφό φωτισμό
Tailor made

Ανακαίνιση στα μέτρα σας

Στην Αναδομή θα δημιουργήσουμε το δικό σας πακέτο ανακαίνισης, που θα καλύπτει τις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες με έξυπνες και οικονομικές λύσεις που θα αλλάξουν τη ζωή σας. Μας λέτε τις ανάγκες σας , αφουγκραζόμαστε τα θέλω σας. Φροντίζουμε να αποκτήσετε ένα σπίτι λειτουργικό, που να καλύπτει τις ανάγκες της οικογένειά σας ή τις ανάγκες της εργασίας σας, εξετάζουμε την πιθανότητα αλλαγής της διαρρύθμισης των υφιστάμενων χώρων. Π.χ. ένας χώρος για εργασία στο σπίτι, ένα ακόμη δωμάτιο, μεταφορά της νέας κουζίνας σε χώρο κοντά στο σαλόνι, ανάγκη για ένα δεύτερο μπάνιο ή WC.

τοίχος με τούβλο στην τραπεζαρία και φωτιστικό με γυάλινα βάζα
LET’S DO IT

Ξεκινήστε την δική σας ανακαίνιση τώρα

Στην Αναδομή με τα εξειδικευμένα συνεργεία μας, με τα καλύτερα υλικά της αγοράς και υπό τη συνεχή επίβλεψη έμπειρου μηχανικού, προσπαθούμε να διασφαλίσουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. 

Να αντιμετωπίσουμε κάθε σχεδιαστική πρόκληση , να ανακαλύψουμε μαζί σας όλες τις δυνατότητες που μπορεί να έχει το σπίτι σας.

 • spiti06 9234a1a8 spiti06 9234a1a8
 • spiti07 72dd2855 spiti07 72dd2855
 • spiti08 b3316149 spiti08 b3316149
 • spiti09 cad1b90e spiti09 cad1b90e
 • spiti10 acdd73d1 spiti10 acdd73d1
Η ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Η ανακαίνιση βήμα – βήμα

Εργαζόμαστε με επαγγελματισμό και συνέπεια, ώστε η ανακαίνιση σπιτιού σας ή του επαγγελματικού χώρου σας να γίνει με τον πιο αξιόπιστο τρόπο, χωρισμένη σε απλά και κατανοητά βήματα.

Ξεκινάμε με την αυτοψία στο χώρο σας, ώστε να γίνει η απαραίτητη αποτύπωση και φωτογράφιση.

Επόμενο βήμα ο σχεδιασμός της κάτοψης του χώρου όπως είναι σήμερα και στη συνέχεια η νέα πρόταση με τις βελτιώσεις τις οποίες έχετε ζητήσει ή θα έχουμε προτείνουμε εμείς.

Ραντεβού για την παρουσίαση του σχεδίου και της οικονομικής προσφοράς.

Συμφωνούμε και υπογράφουμε την σύμβαση έργου μεταξύ μας, ορίζουμε την ημερομηνία έναρξης εργασιών, ετοιμάζουμε την έκδοση της Πολεοδομικής Άδειας μικρής κλίμακας και ότι άλλο χρειάζεται σε υπηρεσίες για την ανακαίνιση.

Επιλέγουμε μαζί σας στον δικό μας χώρο τα υλικά για το μπάνιο, την κουζίνα και όλους τους υπόλοιπους χώρους.

Επανασχεδιάζουμε σύμφωνα με την επιλογή των υλικών που κάναμε τόσο σε κάτοψη με διαστάσεις, όσο και σε εικόνα 3D.

Τι περιλαμβάνει η ολική ανακαίνιση σπιτιού

Κάθε ανακαίνιση σπιτιού είναι μοναδική, γιατί υπαγορεύεται από τις επιθυμίες και ανάγκες του κάθε ιδιοκτήτη. Ωστόσο, υπάρχουν εργασίες οι οποίες είναι είτε βασικές είτε απαραίτητες. Συγκεκριμένα:

 • Αποξηλώσεις, Καθαιρέσεις, Αποκομιδή μπάζων

 • Νέα Υδραυλική και Αποχετευτική εγκατάσταση στα νέα μπάνια με είδη υγιεινής, μπαταρίες, έπιπλο μπάνιου κλπ

 • Νέα Υδραυλική και Αποχετευτική εγκατάσταση στη νέα κουζίνα με Έπιπλο, νεροχύτη, μπαταρία κλπ

 • Νέα Ηλεκτρολογική εγκατάσταση με νέο πίνακα και θέσεις πριζών κλπ

 • Νέα εγκατάσταση Θέρμανσης – τοποθέτηση των σωληνώσεις εντός των δαπέδων.

 • Προμήθεια και τοποθέτηση νέων πλακιδίων τοίχων μπάνιων

 • Τοποθέτηση νέων Εξωτερικών Κουφωμάτων με διπλά κρύσταλλα, ρολά, σήτες

 • Τοποθέτηση νέων Εσωτερικών Πορτών

 • Τοποθέτηση νέας Εξώπορτας Ασφαλείας

 • Προμήθεια και τοποθέτηση νέων πλακιδίων δαπέδων ή ξύλινων πατωμάτων ή Laminate πατωμάτων

 • Αποκαταστάσεις τοίχων, Σπατουλαριστά στους τοίχους και Βαφές εσωτερικά και εξωτερικά στις όψεις

 • Μονώσεις Εσωτερικά και Εξωτερικά σε τοίχους, δώματα, πυλωτές κλπ

Συχνές ερωτήσεις

Γιατί να απευθυνθώ σε εταιρεία και όχι σε μεμονωμένα συνεργεία ή τεχνίτες;

Το να απευθυνθεί κανείς σε μία οργανωμένη εταιρεία σαν την Αναδομή για την ανακαίνιση του χώρου του, σημαίνει ότι μια ομάδα μηχανικών και αρχιτεκτόνων θα ασχοληθεί για να σας δώσει λύσεις σε τεχνικά , αισθητικά και άλλα θέματα που μπορεί να προκύψουν, θα σας βοηθήσει στην επιλογή των υλικών για μπάνιο, κουζίνα, δάπεδα κλπ . θα σας επανασχεδιάσει τον χώρο σας με τις επιλογές των υλικών που κάνατε, θα σας δώσει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ξεκούραστα για εσάς, θα εγγυηθεί για την καλή λειτουργία των χώρων.

Χρειάζεται οικοδομική άδεια για την ανακαίνιση;

Εάν υπάρξει αλλαγή στη διαρρύθμιση του ακινήτου, δηλαδή έχουμε καθαιρέσεις τοίχων ή νέες τοιχοποιίες, τότε χρειάζεται να εκδοθεί πολεοδομική άδεια μικρής κλίμακας. Εάν δεν γίνουν αλλαγές στη διαρρύθμιση τότε απαιτείται η έκδοση της βεβαίωσης του άρθρου 30. Την έκδοση των αδειών αυτών τις αναλαμβάνει η Αναδομή.

Πότε θα γνωρίζω το κόστος και πως θα γίνει η πληρωμή;

Αφού κάνουμε την αυτοψία στο χώρο, τον αποτυπώσουμε και τον σχεδιάσουμε, ετοιμάζουμε την αναλυτική οικονομική προσφορά, στην οποία αναγράφεται εκτός των άλλων και ο τρόπος πληρωμής.

Να προτιμήσω εσωτερική τοιχοποιία με γυψοσανίδες ή με τούβλα;

Τοίχοι εσωτερικών χώρων πχ δωματίων, μπορούν να κατασκευαστούν από γυψοσανίδα. Μπορεί να τοποθετηθεί και μόνωση πετροβάμβακα εσωτερικά. Ακόμη, οι τοίχοι με γυψοσανίδα εάν θέλουμε μπορούν να τοποθετηθούν και πάνω από τα υφιστάμενα δάπεδα, οπότε εάν αργότερα θελήσουμε να τους καταργήσουμε να μπορεί να γίνει εύκολα. Δεν τους προτείνουμε ποτέ στα μπάνια λόγω της υγρασίας στο χώρο. Σε αυτή την περίπτωση κατασκευάζουμε τοίχους με τούβλα Ytong.

Μπορώ να βάλω στο μπάνιο καζανάκι εντοιχισμού; Μήπως θα εμφανίσει προβλήματα στο μέλλον;

Ναι, μπορείτε και είναι πλέον πολύ συνηθισμένο, γιατί δεν πιάνει χώρο στο μπάνιο, αφού συνήθως εντοιχίζεται όλο μέσα στον τοίχο. Εάν πάλι υπάρξει βλάβη στο μηχανισμό, η αντικατάσταση του μηχανισμού γίνεται πολύ εύκολα.

Να μπουν οι Σωληνώσεις θέρμανσης κάτω από τα δάπεδα;

Σε μία σύγχρονη εγκατάσταση θέρμανσης, τις σωληνώσεις τις περνάμε κάτω από τα δάπεδα. Το πλεονέκτημα αυτής της εγκατάστασης, εκτός από το αισθητικό μέρος, που είναι πολύ σημαντικό, είναι η ταυτόχρονη θέρμανση όλων των σωμάτων όταν ανοίγουμε τον θερμοστάτη. Τις σωληνώσεις κάτω από τα δάπεδα τις προτείνουμε ακόμη και όταν έχουμε ξύλινα πατώματα ή μαρμάρινα δάπεδα και θέλουμε να τα διατηρήσουμε.

Εάν πάλι υπάρξει στο μέλλον κάποια βλάβη στη γραμμή του σώματος, η αποκατάσταση γίνετα άμεσα και χωρίς να πειράξουμε το δάπεδο. Με ειδικό εργαλείο ο υδραυλικός τραβάει και αλλάζει την πλαστική σωλήνα χωρίς καμία αναστάτωση και χωρίς να χρειαστεί καμία αποκατάσταση.

Μπορεί ένας μεγάλος χώρος να χωριστεί σε δύο μικρότερα;

Ναι φυσικά και μπορεί, εφόσον μας το επιτρέπει η κάτοψη του χώρου και οι κεντρικές αποχετεύσεις. Είναι πλέον μία συχνή κατασκευή αυτή του διαχωρισμού, οι μεγάλοι χώροι είτε είναι διαμερίσματα είτε επαγγελματικοί χώροι, δεν είναι εύκολα εκμεταλλεύσιμοι και σίγουρα είναι πιο δαπανηροί.

Είπαν για εμάς

 • Η ΑΝΑΔΟΜΗ υπήρξε μια πολύ επιτυχημένη επιλογή για το σπίτι που θέλαμε να ανακαινίσουμε. Ο επαγγελματισμός και η καλή επικοινωνία ήταν τα πράγματα που εκτιμήσαμε. Παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσαμε να είμαστε παρόντες στην ανακαίνιση λόγω απόστασης εμπιστευτήκαμε απόλυτα τους ανθρώπους της εταιρίας και δεν απογοητευτήκαμε. Οι παρατηρήσεις τους και οι προτροπές τους στο σχέδιο που είχαμε για το σπίτι ήταν απόλυτα σωστές και τις ελάχιστες που δεν ακούσαμε, τελικά το μετανιώσαμε. Συνιστώ ανεπιφύλακτα την εταιρία γιατί σε κάθε τομέα οι καλοί επαγγελματίες πρέπει να επιβραβεύονται.

  Dimitrios M.

 • Ολοι οι εργαζομενοι της εταιρείας ανταποκριθηκαν απολυτα στα καθηκοντα τους και μας εξασφαλισαν ενα αρτιο αποτελεσμα. Η Βασω με τη εγκαιρη και εγκυρη επικοινωνια και τιμολογηση ολων, ο Γιώργος με την ευρηματικοτητα και τις απειρες τεχνικες του γνωσεις, η Ελενη με την αμεση ανταποκριση της σε ολα μας τα αιτηματα, ο Δημητρης με τη συνεχη παρουσια του στο εργο, ο Αλεξης με τις επικουρικες λυσεις που προτεινε καθως και ολοι οι εργαζομενοι βοηθησαν στην απρόσκοπτη ολοκλήρωση του έργου. Τους ευχαριστούμε ολους απο καρδιας. Εαν σκέφτεστε να αναθέσετε σε καποια τεχνικη εταιρεία την ανακαίνιση του χωρου σας μη διστασετε να τους επιλεξετε.

  Aris T.

 • Αναθέσαμε στην ΑΝΑΔΟΜΗ την ολική ανακαίνιση διαμερίσματός μας στην Α. ΤΟΥΜΠΑ. Το τελικό αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Υψηλός επαγγελματισμός, συνέπεια, ευγένεια, άμεση ανταπόκριση, διαρκής ενημέρωση, καινοτόμες λύσεις και ικανότητα αντίληψης των απαιτήσεων του πελάτη αποτελούν λίγα μόνο χαρακτηριστικά του τρόπου εργασίας του προσωπικού του γραφείου, χωρίς ίχνος υπερβολής. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Γιώργο για την άκρως επιτυχή αναδιαμόρφωση του χώρου μας και τη Βάσω για τη διαρκή καθοδήγηση, προκειμένου να επιλέξουμε τις ιδανικότερες λύσεις σε σχέδια και υλικά.

  Eleni V.

 • Εξαιρετική συνεργασία , οργάνωση, επαγγελματισμός με εμπειρία στις ανακαινίσεις χώρων. Η ποιότητα φαίνεται από την πρώτη συνάντηση. Ο Γιώργος και η Βάσω, πάντοτε φιλικοί και συνεργάσιμοι, είναι έτοιμοι να προσφέρουν προτάσεις και λύσεις για κάθε θέμα. Προτείνουμε την "Αναδομη" για την ανακαίνιση του χώρου σας ανεπιφύλακτα!

  Erik M.

 • Επιλέξαμε την Αναδομή για την ανακαίνιση δύο χώρων μας και πραγματικά δικαιωθήκαμε για την επιλογή μας. Άψογοι επαγγελματίες, συνεπείς και με μεράκι! Ήταν δίπλα μας σε κάθε μας ανησυχία, απορία και αναποδιά που θα προέκυπτε σε όλα τα στάδια μέχρι να μας παραδοθούν τα κλειδιά. Το αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις υπέροχο! Βάσω και Γιώργο σας ευχαριστούμε για όλα! Σίγουρα θα σας προτιμούμε σε κάθε μικρή ή μεγάλη αλλαγή που θα χρειαστούμε και στο μέλλον!

  Χρύσα Χ.

Ζητήστε προσφορά

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

 • Ανακαίνιση Κατοικίας
 • Ανακαίνιση Επαγγελματικού Χώρου
 • Κατασκευή Νέας Κατοικίας
 • Κατασκευή Νέου Επαγγελματικού Χώρου

Σε Θεσσαλονίκη & Χαλκιδική

Διεύθυνση

Γυμν. Μυστακίδου 20 - Νικ. Πλαστήρα
(Προέκταση Παπάφη)
Χαριλάου, Θεσσαλονίκη
TK. 54250

Στοιχεία επικοινωνίας


© ΑΝΑΔΟΜΗ. Design & Hosting by ADVISION.