Πόσο σημαντική είναι η σωστή μόνωση του σπιτιού στην εξοικονόμηση χρημάτων και ενέργειας;

Η τοποθέτηση ή αντικατάσταση της μόνωσης, ειδικά σε ένα παλιό σπίτι, είναι μία σημαντική διαδικασία. Επιλέγοντας ως λύση την ανακαίνιση ενός παλιού σπιτιού καλό είναι να επενδύσετε στη σωστή μόνωση, γιατί έτσι θα εξοικονομήσετε χρήματα.

Το κόστος της αναβάθμισης ή της τοποθέτησης μόνωσης σε ένα σπίτι μπορεί να είναι σημαντικό, αλλά για όλα τα επόμενα χρόνια θα έχετε μειωμένους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος. Η εγκατάσταση ενός νέου συστήματος θέρμανσης βελτιώνει την ενεργειακή απόδοση του σπιτιού, αλλά και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Ωστόσο, το πρώτο βήμα που πρέπει να γίνει είναι να βελτιωθεί η μόνωση του σπιτιού. Έτσι θα αυξηθεί η απόδοση του συστήματος θέρμανσης και δε θα σπαταλάτε ενέργεια. Μην ξοδέψετε ένα μεγάλο ποσό χρημάτων για να εγκαταστήσετε ένα αναβαθμισμένο σύστημα θέρμανσης σε ένα σπίτι με κακή μόνωση.

Γιατί χρειάζομαι μόνωση;

Η μόνωση σπιτιού είναι ίσως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος εξοικονόμησης ενέργειας, καθώς το διατηρεί ζεστό το χειμώνα και δροσερό το καλοκαίρι. Ουσιαστικά, η μόνωση λειτουργεί επιβραδύνοντας την κίνηση της θερμότητας από το ένα αντικείμενο στο άλλο.

Μπορείτε να επιλέξετε να τοποθετήσετε εσωτερική μόνωση σπιτιού ή εξωτερική μόνωση στους τοίχους ή να μονώσετε την οροφή, τα δάπεδα, τα παράθυρα και τις πόρτες σας. Μελέτες έχουν δείξει πως από ορισμένα σημεία του σπιτιού υπάρχει μεγαλύτερη απώλεια θερμότητας.

Συγκεκριμένα, από τους τοίχους χάνεται το μεγαλύτερο ποσοστό θερμότητας. Ακολουθεί η οροφή, τα παράθυρα και οι πόρτες και στην τελευταία θέση είναι το δάπεδο.

Θερμομόνωση σε παλιά σπίτια

Τα παλιά σπίτια, που ανακαινίζονται όλο και συχνότερα, πιθανότατα δεν έχουν σωστή μόνωση. Αν, λοιπόν, σκέφτεστε να φτιάξετε ένα δικό σας σπίτι ανακαινίζοντας ένα παλιό διαμέρισμα τότε καλό είναι να συμπεριλάβετε και τη θερμομόνωση στον προϋπολογισμό σας.

Ένα καλά μονωμένο σπίτι είναι ενεργειακά αποδοτικό και θα χρειάζεται λιγότερη θέρμανση και ψύξη.

Έτσι θα έχετε ζεστό σπίτι το χειμώνα, δροσερό το καλοκαίρι και χαμηλότερους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Μόνωση με θερμοπρόσοψη

Η θερμοπρόσοψη είναι ο πιο συνηθισμένος τρόπος για να αναβαθμίσετε τη μόνωση σπιτιού. Στην περίπτωση αυτή τοποθετούνται θερμομονωτικές πλάκες στην επιφάνεια των εξωτερικών τοίχων.

Οι θερμομονωτικές πλάκες στη συνέχεια καλύπτονται και βάφονται ώστε το αποτέλεσμα να είναι και αισθητικά άψογο. Η συγκεκριμένη μέθοδος είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στα παλιά σπίτια, στα οποία εντοπίζεται μεγάλη απώλεια θερμότητας τους χειμερινούς μήνες.

Ωστόσο, ανάλογα με την περιοχή που βρίσκεται το σπίτι και τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν θα πρέπει να λάβουμε  υπόψη και την ποιότητα, αλλά και το πάχος του μονωτικού υλικού.

Τα οφέλη της θερμοπρόσοψης είναι πολλά:

 • Μετά την τοποθέτηση της εμποδίζει τις εξωτερικές θερμοκρασίες να επηρεάσουν το εσωτερικό του σπιτιού.
 • Οδηγεί σε χαμηλή ενεργειακή κατανάλωση και μειωμένα έξοδα στους λογαριασμούς όλες τις εποχές του χρόνου.
 • Εξασφαλίζει ένα υγιές περιβάλλον στο εσωτερικό του σπιτιού.
 • Αποφεύγεται η υγρασία και η δημιουργία μούχλας.

Ακόμη, και αν πρόκειται για σπίτι, το οποίο σκοπεύετε να νοικιάσετε ή να πουλήσετε η μόνωση θα αναβαθμίσει την αξία της κατοικίας.

Εσωτερική μόνωση σπιτιού

Ένα ακόμη είδος είναι και η εσωτερική μόνωση σπιτιού. Στην περίπτωση αυτή τοποθετούνται θερμομονωτικές πλάκες στους εσωτερικούς τοίχους του σπιτιού ή χρησιμοποιείτε θερμομονωτική βαφή.

Στα πλεονεκτήματα της συγκαταλέγεται το μικρότερο κόστος σε σχέση με την εξωτερική μόνωση. Επίσης, μπορεί να εφαρμοστεί οποιαδήποτε εποχή του χρόνου, γιατί όλες οι εργασίες γίνονται στο εσωτερικό της κατοικίας και δεν επηρεάζονται από τις καιρικές συνθήκες.

Μόνωση ταράτσας

Σε πολλά σπίτια, κυρίως διαμερίσματα τελευταίου ορόφου, κρίνεται απαραίτητη και η μόνωση ταράτσας, καθώς από εκεί υπάρχει σημαντική απώλεια θερμότητας. Στην περίπτωση αυτή πρόκειται πάλι για εξωτερική μόνωση και χρησιμοποιούνται διάφορα θερμομονωτικά υλικά όπως πετροβάμβακας, υαλοβάμβακας, εξηλασμένη πολυστερίνη, διογκωμένη πολυστερίνη, ανακλαστικά φύλλα, αλλά και θερμομονωτικά πλακίδια.

Στην εξωτερική μόνωση της ταράτσας όσο μεγαλύτερο είναι το πάχος του υλικού τόσο μεγαλύτερη είναι και η προστασία, που προσφέρει. Εξαιρετικά σημαντική, όμως, είναι και η υγρομόνωση, καθώς η υγρασία εκτός από μούχλα και ξεφλούδισμα στους σοβάδες μπορεί να προκαλέσει ζημία στα δομικά υλικά.

Μόνωση σε πόρτες και παράθυρα

Μεγάλη απώλεια θερμοκρασίας υπάρχει και από τα παράθυρα, αλλά και την πόρτα. Με την τοποθέτηση νέων κουφωμάτων αλουμινίου με διπλά τζάμια αυτομάτως μειώνετε τις απώλειες, ενώ εξίσου σημαντική θεωρείται και η τοποθέτηση νέας εξωτερικής πόρτας. Μάλιστα, κάτι ακόμη που συμβουλεύουν πολλοί ειδικοί είναι τους χειμερινούς μήνες να χρησιμοποιείται χαλιά στα δωμάτια του σπιτιού, κάτι που βοηθάει στη διατήρηση της θερμότητας, αλλά και στη δημιουργία μιας αίσθησης θαλπωρής.

Η σωστή μόνωση αποτελεί καίριο ζήτημα για κάθε σπίτι όχι μόνο γιατί συμβάλλει στη μείωση του κόστους θέρμανσης και ψύξης, αλλά και γιατί θα σας βοηθήσει να κάνετε τη διαβίωση στο διαμέρισμα σας πιο άνετη. Στην Αναδομή θα σας δώσουμε προτάσεις, συμβουλές και λύσεις για τη μόνωση του σπιτιού σας, όποιες και αν είναι οι ανάγκες σας. Σκοπός μας είναι το  ανακαινισμένο σπίτι που θα παραλάβετε να είναι όχι μόνο λειτουργικό και όμορφο, αλλά και ενεργειακά αποδοτικό.

Είπαν για εμάς

 • Η ΑΝΑΔΟΜΗ υπήρξε μια πολύ επιτυχημένη επιλογή για το σπίτι που θέλαμε να ανακαινίσουμε. Ο επαγγελματισμός και η καλή επικοινωνία ήταν τα πράγματα που εκτιμήσαμε. Παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσαμε να είμαστε παρόντες στην ανακαίνιση λόγω απόστασης εμπιστευτήκαμε απόλυτα τους ανθρώπους της εταιρίας και δεν απογοητευτήκαμε. Οι παρατηρήσεις τους και οι προτροπές τους στο σχέδιο που είχαμε για το σπίτι ήταν απόλυτα σωστές και τις ελάχιστες που δεν ακούσαμε, τελικά το μετανιώσαμε. Συνιστώ ανεπιφύλακτα την εταιρία γιατί σε κάθε τομέα οι καλοί επαγγελματίες πρέπει να επιβραβεύονται.

  Dimitrios M.

 • Ολοι οι εργαζομενοι της εταιρείας ανταποκριθηκαν απολυτα στα καθηκοντα τους και μας εξασφαλισαν ενα αρτιο αποτελεσμα. Η Βασω με τη εγκαιρη και εγκυρη επικοινωνια και τιμολογηση ολων, ο Γιώργος με την ευρηματικοτητα και τις απειρες τεχνικες του γνωσεις, η Ελενη με την αμεση ανταποκριση της σε ολα μας τα αιτηματα, ο Δημητρης με τη συνεχη παρουσια του στο εργο, ο Αλεξης με τις επικουρικες λυσεις που προτεινε καθως και ολοι οι εργαζομενοι βοηθησαν στην απρόσκοπτη ολοκλήρωση του έργου. Τους ευχαριστούμε ολους απο καρδιας. Εαν σκέφτεστε να αναθέσετε σε καποια τεχνικη εταιρεία την ανακαίνιση του χωρου σας μη διστασετε να τους επιλεξετε.

  Aris T.

 • Αναθέσαμε στην ΑΝΑΔΟΜΗ την ολική ανακαίνιση διαμερίσματός μας στην Α. ΤΟΥΜΠΑ. Το τελικό αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Υψηλός επαγγελματισμός, συνέπεια, ευγένεια, άμεση ανταπόκριση, διαρκής ενημέρωση, καινοτόμες λύσεις και ικανότητα αντίληψης των απαιτήσεων του πελάτη αποτελούν λίγα μόνο χαρακτηριστικά του τρόπου εργασίας του προσωπικού του γραφείου, χωρίς ίχνος υπερβολής. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Γιώργο για την άκρως επιτυχή αναδιαμόρφωση του χώρου μας και τη Βάσω για τη διαρκή καθοδήγηση, προκειμένου να επιλέξουμε τις ιδανικότερες λύσεις σε σχέδια και υλικά.

  Eleni V.

 • Εξαιρετική συνεργασία , οργάνωση, επαγγελματισμός με εμπειρία στις ανακαινίσεις χώρων. Η ποιότητα φαίνεται από την πρώτη συνάντηση. Ο Γιώργος και η Βάσω, πάντοτε φιλικοί και συνεργάσιμοι, είναι έτοιμοι να προσφέρουν προτάσεις και λύσεις για κάθε θέμα. Προτείνουμε την "Αναδομη" για την ανακαίνιση του χώρου σας ανεπιφύλακτα!

  Erik M.

 • Επιλέξαμε την Αναδομή για την ανακαίνιση δύο χώρων μας και πραγματικά δικαιωθήκαμε για την επιλογή μας. Άψογοι επαγγελματίες, συνεπείς και με μεράκι! Ήταν δίπλα μας σε κάθε μας ανησυχία, απορία και αναποδιά που θα προέκυπτε σε όλα τα στάδια μέχρι να μας παραδοθούν τα κλειδιά. Το αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις υπέροχο! Βάσω και Γιώργο σας ευχαριστούμε για όλα! Σίγουρα θα σας προτιμούμε σε κάθε μικρή ή μεγάλη αλλαγή που θα χρειαστούμε και στο μέλλον!

  Χρύσα Χ.

Ζητήστε προσφορά

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

 • Ανακαίνιση Κατοικίας
 • Ανακαίνιση Επαγγελματικού Χώρου
 • Κατασκευή Νέας Κατοικίας
 • Κατασκευή Νέου Επαγγελματικού Χώρου

Σε Θεσσαλονίκη & Χαλκιδική

Διεύθυνση

Γυμν. Μυστακίδου 20 - Νικ. Πλαστήρα
(Προέκταση Παπάφη)
Χαριλάου, Θεσσαλονίκη
TK. 54250

Στοιχεία επικοινωνίας


© ΑΝΑΔΟΜΗ. Design & Hosting by ADVISION.