Τι να προσέξω όταν θα διαλέξω τεχνική εταιρεία για την ανακαίνιση του σπιτιού μου;

Η επιλογή τεχνικής εταιρείας για την ανακαίνιση σπιτιού είναι μία δύσκολη διαδικασία. Πρέπει να ληφθούν υπόψη πολλά κριτήρια και πολλοί παράγοντες, όπως:

 • Να μπορεί να σεβαστεί το χρόνο και τα χρήματα σας
 • Να απλοποιήσει τη διαδικασία και να υπάρχει σωστή οργάνωση
 • Να έχει προσιτά πακέτα ανακαίνισης
 • Να χρησιμοποιεί ποιοτικά υλικά

Παρακάτω, ακολουθεί ένας «οδηγός», ο οποίος δίνει απαντήσεις σε πολλά ερωτήματα και θα σας βοηθήσει να επιλέξετε την καλύτερη τεχνική εταιρεία, για να απολαύσετε το αποτέλεσμα του ανακαινισμένου σας σπιτιού.

Κάντε έρευνα

Για να επιλέξετε μία εταιρεία ανακαίνισης σπιτιού πρώτα απ’ όλα πρέπει να κάνετε έρευνα, ώστε να ξέρετε τι μπορεί να σας προσφέρει.

 • Εξηγήστε τι θέλετε, πως φαντάζεστε το νέο σας σπίτι, ποιες είναι οι ανάγκες και το γούστο σας και δείτε προηγούμενα έργα τους.
 • Ζητήστε να δείτε τα πακέτα ανακαίνισης, που προσφέρουν, μάθετε τιμές ανακαίνισης και συγκρίνετε τη μία εταιρεία με την άλλη.
 • Πάρτε ιδέες για τη δική σας ανακαίνιση και εντοπίστε κατασκευές, που ίσως δε γνωρίζατε και που μπορούν να εναρμονιστούν με τις επιθυμίες σας.

Επενδύστε στην εμπειρία

Η εμπειρία της εταιρείας, που θα επιλέξετε είναι ένα πολύ βασικό κριτήριο και μετράει ιδιαίτερα στον κατασκευαστικό κλάδο.

Μία εταιρεία ανακαίνισης, με μεγάλο αριθμό έργων στο ενεργητικό της είναι σίγουρο πως μπορεί να επιλύσει όλα τα τεχνικά προβλήματα και τις ανάγκες που θα παρουσιαστούν. Και αυτό πρέπει να το πετύχει χωρίς να χρειαστεί να αλλάξει το χρονοδιάγραμμα παράδοσης του έργου.

Οι υπεύθυνοι εταιρειών ανακαινίσεων, με μεγάλη εμπειρία γνωρίζουν πως σε κάθε κατασκευή ενδέχεται να προκύψουν απρόοπτα και είναι προετοιμασμένοι να τα αντιμετωπίσουν γρήγορα και αποτελεσματικά.

ΑΝΑΔΟΜΗ

Όταν γίνεται ολική ανακαίνιση ενός παλιού σπιτιού, με καταπονημένες εγκαταστάσεις και υλικά, πρέπει να υπάρχει και η κατάλληλη τεχνογνωσία. 

Ρωτήστε για το χρόνο παράδοσης του έργου

Ο χρόνος παράδοσης του έργου είναι ιδιαίτερα σημαντικός, ειδικά στην περίπτωση της ολικής ανακαίνισης, όπως επίσης και σε ανακαινίσεις επαγγελματικών χώρων. Κατά τη διάρκεια της συμφωνίας η τεχνική εταιρεία πρέπει να αναλύσει το χρονοδιάγραμμα των εργασιών και να δώσει τον τελικό χρόνο παράδοσης.

Μία εταιρεία με πολυετή εμπειρία στο συγκεκριμένο χώρο μπορεί χάρη στο σωστό προγραμματισμό και το συντονισμό να τηρήσει το χρόνο παράδοσης χωρίς απρόοπτα. Με τον τρόπο αυτό όλοι ξέρουν  τη σειρά των εργασιών, το χρόνο που θα διαρκέσουν και φυσικά το πότε θα ολοκληρωθεί το έργο.

Ζητήστε πληροφορίες για μηχανικούς & συνεργεία

Κάθε τεχνική εταιρεία έχει τους δικούς της μηχανικούς, αρχιτέκτονες, διακοσμητές, αλλά και τα συνεργεία με τα οποία δουλεύει.

Κατά τη διάρκεια της έρευνας σας ζητήστε πληροφορίες για τους μηχανικούς που θα αναλάβουν την ολική ανακαίνιση, αλλά και για την εμπειρία του συνεργείου.

Οι σωστά εκπαιδευμένοι επαγγελματίες συμβάλλουν στην ταχύτερη και ποιοτικότερη ανακατασκευή του σπιτιού.

Ο προϋπολογισμός

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι σίγουρα ένα σημείο με πολύ μεγάλη σημασία. Η εταιρεία παρουσιάζει τη μελέτη και την οικονομική προσφορά, βασιζόμενη στις εργασίες που ζητήσατε και το οικονομικό όριο, που είχατε θέσει από την αρχή.

Η προσφορά, που θα πάρετε στα χέρια σας, πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις εργασίες που έχετε συμφωνήσει, ώστε στο τέλος να μην έχετε δυσάρεστες εκπλήξεις.  

Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα σημαντικό να ξέρετε τον τρόπο, αλλά και το χρόνο της πληρωμής. Αρκετές εταιρείες λαμβάνουν μία προκαταβολή στην αρχή και το υπόλοιπο ποσό καταβάλλετε τμηματικά ανάλογα με τις εργασίες που ολοκληρώνονται.

Ωστόσο, σε κάποιες περιπτώσεις παρουσιάζονται απρόοπτα, που δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθούν. Τότε η εταιρεία πρέπει να μπορεί να παρουσιάσει τις καλύτερες δυνατές λύσεις, για να επιλέξετε αυτήν, που επιθυμείτε και που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και στον προϋπολογισμό σας. 

Πακέτα ανακαίνισης στα μέτρα σας

Κάθε τεχνική εταιρεία έχει να σας παρουσιάσει μία σειρά από πακέτα ανακαίνισης, τα οποία περιλαμβάνουν διαφορετικές εργασίες. Ωστόσο, η εταιρεία ανακαινίσεων, που θα επιλέξετε, πρέπει να δημιουργήσει ένα πακέτο στα μέτρα σας, το οποίο θα καλύπτει κάθε σας ανάγκη και επιθυμία.

Έτσι, θα μπορέσετε να δημιουργήσετε το νέο σας σπίτι όπως το ονειρευόσασταν. Θα σας βοηθήσει ιδιαίτερα η 3D απεικόνιση των αλλαγών, οι οποίες θα γίνουν στο σπίτι σας. Τη συγκεκριμένη υπηρεσία προσφέρουν πολλές τεχνικές εταιρείες, ώστε να έχετε όσο το δυνατόν καλύτερη εικόνα του αποτελέσματος.

Εγγύηση ποιότητας

Οι περισσότερες εταιρείες προσφέρουν και εγγύηση ποιότητας, ώστε να είστε σίγουροι πως το έργο που θα παραλάβετε πληροί τα υψηλότερα στάνταρ. Συνήθως, οι εταιρείες ανακαινίσεων προσφέρουν δύο χρόνια εγγύηση ποιότητας. 

Σωστή επιλογή υλικών και τεχνικών

Ένα ακόμη σημείο που πρέπει να προσέξετε είναι η επιλογή υλικών και οι τεχνικές, που θα εφαρμοστούν κατά τη διάρκεια των εργασιών στο σπίτι σας. Μία σωστή τεχνική εταιρεία θα σας βοηθήσει στην επιλογή των υλικών προτείνοντας αυτά που ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας.

Επιπλέον, πρέπει να είναι ενημερωμένοι σε όλες τις σύγχρονες τάσεις και να μπορούν να σας προτείνουν ανάλογες τεχνικές και σχέδια, ώστε να έχετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Η πείρα, η τεχνογνωσία και η συνεχής ενημέρωση είναι εξαιρετικής σημασίας στις ανακαινίσεις σπιτιών. Οι επαγγελματίες, που συνδυάζουν όλα αυτά τα χαρακτηριστικά μπορούν να εντοπίσουν όλα τα προβλήματα και να σας γλιτώσουν από χαμένο χρόνο και χρήμα.

Άδειες πολεοδομίας

Σε μία ανακαίνιση σπιτιού μπορεί να υπάρξουν αλλαγές στη διαρρύθμιση, δηλαδή στις τοιχοποιίες ή να πρέπει να γίνει διαχωρισμός ενός διαμερίσματος σε δύο μικρότερα (συνήθως για καταλύματα μίσθωσης μέσω της πλατφόρμας Airbnb). Στην περίπτωση αυτή απαιτείται άδεια Πολεοδομίας και συγκεκριμένα άδεια μικρής κλίμακας.

Αν δεν αλλάξει η διαρρύθμιση του διαμερίσματος τότε πρέπει να εκδοθεί μόνο η βεβαίωση του άρθρου 30. Όταν, λοιπόν, επιλέξετε εταιρεία βεβαιωθείτε πως θα αναλάβει η ίδια να εκδώσει τις άδειες Πολεοδομίας και δε θα πρέπει να το κάνετε εσείς.

Αποκομιδή μπαζών

Μία ακόμη παράμετρος, που σκέφτονται όσοι επιλέγουν τη λύση της ανακαίνισης σπιτιού είναι και η αποκομιδή των μπαζών, που θα προκύψουν από τις εργασίες. Σιγουρευτείτε, πως η εταιρεία με την οποία θα συνεργαστείτε αναλαμβάνει την αποκομιδή και πως περιλαμβάνεται μέσα στις υποχρεώσεις της.

Πρώτα η ασφάλεια

Κατά τη διάρκεια μιας ανακαίνισης γίνονται πολλές εργασίες όπως ηλεκτρολογικές, στις οποίες πρέπει να τηρούνται όλα τα μέτρα ασφαλείας και τα πρωτόκολλα, που ορίζονται από το νόμο. Μία εταιρεία με πολυετή εμπειρία στον κατασκευαστικό κλάδο φροντίζει ώστε όλες οι εργασίες να γίνονται με υψηλά πρότυπα ασφάλειας.

Προσοχή στα ανησυχητικά «σημάδια»

Αν κατά τη διάρκεια της έρευνας σας διαπιστώσετε:

 • Πως δεν μπορείτε να εντοπίσετε εύκολα τα άτομα, που αναζητάτε,
 • πως αποφεύγουν να σας δώσουν πληροφορίες,
 • πως δεν ακούνε με προσοχή τις ανάγκες σας,
 • ή πως δεν αναλαμβάνουν την έκδοση άδειων ή άλλου είδους υποχρεώσεις τότε ίσως είναι καλύτερα να αποφύγετε αυτή την εταιρεία.

Δώστε προσοχή σε οτιδήποτε σας φαίνεται ανησυχητικό ή σας δημιουργεί ερωτήματα. Οι υπεύθυνοι μιας εταιρείας ανακαινίσεων πρέπει να κερδίσουν την εμπιστοσύνη σας και να σας απαλλάξουν από το μεγάλο άγχος.

Στην ΑΝΑΔΟΜΗ μπορούμε να απαντήσουμε σε όλες τις ερωτήσεις σας, να ακούσουμε τα προβλήματα, που εντοπίσατε στο σπίτι σας και να νιώσουμε τις ανάγκες σας.

Με την πολυετή εμπειρία, τον επαγγελματισμό, την υπευθυνότητα και την τεχνογνωσία μας μπορούμε να  εγγυηθούμε ότι θα δημιουργήσουμε το σπίτι των ονείρων σας.

Είπαν για εμάς

 • Η ΑΝΑΔΟΜΗ υπήρξε μια πολύ επιτυχημένη επιλογή για το σπίτι που θέλαμε να ανακαινίσουμε. Ο επαγγελματισμός και η καλή επικοινωνία ήταν τα πράγματα που εκτιμήσαμε. Παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσαμε να είμαστε παρόντες στην ανακαίνιση λόγω απόστασης εμπιστευτήκαμε απόλυτα τους ανθρώπους της εταιρίας και δεν απογοητευτήκαμε. Οι παρατηρήσεις τους και οι προτροπές τους στο σχέδιο που είχαμε για το σπίτι ήταν απόλυτα σωστές και τις ελάχιστες που δεν ακούσαμε, τελικά το μετανιώσαμε. Συνιστώ ανεπιφύλακτα την εταιρία γιατί σε κάθε τομέα οι καλοί επαγγελματίες πρέπει να επιβραβεύονται.

  Dimitrios M.

 • Ολοι οι εργαζομενοι της εταιρείας ανταποκριθηκαν απολυτα στα καθηκοντα τους και μας εξασφαλισαν ενα αρτιο αποτελεσμα. Η Βασω με τη εγκαιρη και εγκυρη επικοινωνια και τιμολογηση ολων, ο Γιώργος με την ευρηματικοτητα και τις απειρες τεχνικες του γνωσεις, η Ελενη με την αμεση ανταποκριση της σε ολα μας τα αιτηματα, ο Δημητρης με τη συνεχη παρουσια του στο εργο, ο Αλεξης με τις επικουρικες λυσεις που προτεινε καθως και ολοι οι εργαζομενοι βοηθησαν στην απρόσκοπτη ολοκλήρωση του έργου. Τους ευχαριστούμε ολους απο καρδιας. Εαν σκέφτεστε να αναθέσετε σε καποια τεχνικη εταιρεία την ανακαίνιση του χωρου σας μη διστασετε να τους επιλεξετε.

  Aris T.

 • Αναθέσαμε στην ΑΝΑΔΟΜΗ την ολική ανακαίνιση διαμερίσματός μας στην Α. ΤΟΥΜΠΑ. Το τελικό αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Υψηλός επαγγελματισμός, συνέπεια, ευγένεια, άμεση ανταπόκριση, διαρκής ενημέρωση, καινοτόμες λύσεις και ικανότητα αντίληψης των απαιτήσεων του πελάτη αποτελούν λίγα μόνο χαρακτηριστικά του τρόπου εργασίας του προσωπικού του γραφείου, χωρίς ίχνος υπερβολής. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Γιώργο για την άκρως επιτυχή αναδιαμόρφωση του χώρου μας και τη Βάσω για τη διαρκή καθοδήγηση, προκειμένου να επιλέξουμε τις ιδανικότερες λύσεις σε σχέδια και υλικά.

  Eleni V.

 • Εξαιρετική συνεργασία , οργάνωση, επαγγελματισμός με εμπειρία στις ανακαινίσεις χώρων. Η ποιότητα φαίνεται από την πρώτη συνάντηση. Ο Γιώργος και η Βάσω, πάντοτε φιλικοί και συνεργάσιμοι, είναι έτοιμοι να προσφέρουν προτάσεις και λύσεις για κάθε θέμα. Προτείνουμε την "Αναδομη" για την ανακαίνιση του χώρου σας ανεπιφύλακτα!

  Erik M.

 • Επιλέξαμε την Αναδομή για την ανακαίνιση δύο χώρων μας και πραγματικά δικαιωθήκαμε για την επιλογή μας. Άψογοι επαγγελματίες, συνεπείς και με μεράκι! Ήταν δίπλα μας σε κάθε μας ανησυχία, απορία και αναποδιά που θα προέκυπτε σε όλα τα στάδια μέχρι να μας παραδοθούν τα κλειδιά. Το αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις υπέροχο! Βάσω και Γιώργο σας ευχαριστούμε για όλα! Σίγουρα θα σας προτιμούμε σε κάθε μικρή ή μεγάλη αλλαγή που θα χρειαστούμε και στο μέλλον!

  Χρύσα Χ.

Ζητήστε προσφορά

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

 • Ανακαίνιση Κατοικίας
 • Ανακαίνιση Επαγγελματικού Χώρου
 • Κατασκευή Νέας Κατοικίας
 • Κατασκευή Νέου Επαγγελματικού Χώρου

Σε Θεσσαλονίκη & Χαλκιδική

Διεύθυνση

Γυμν. Μυστακίδου 20 - Νικ. Πλαστήρα
(Προέκταση Παπάφη)
Χαριλάου, Θεσσαλονίκη
TK. 54250

Στοιχεία επικοινωνίας


© ΑΝΑΔΟΜΗ. Design & Hosting by ADVISION.