Ιδέες για ανακαίνιση σπιτιού

Ιδέες για ανακαίνιση σπιτιού: 7 τρόποι για να μεταμορφώσετε το χώρο σας

Θέλετε να ανακαινίσετε το σπίτι σας, αλλά δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε; Οι ιδέες για ανακαίνιση σπιτιού είναι πάρα πολλές, ωστόσο όλα εξαρτώνται από το τι πραγματικά χρειάζεστε, σε ποιους χώρους θέλετε να δώσετε έμφαση και φυσικά για ποιο λόγο κάνετε την ανακαίνιση. 

Στο συγκεκριμένο άρθρο έχουμε συγκεντρώσει ορισμένες ιδέες για ανακαίνιση σπιτιού, οι οποίες ελπίζουμε ότι θα σας βοηθήσουν. Εδώ θα βρείτε προτάσεις για το χώρο του σαλονιού, για την κουζίνα και φυσικά θα δούμε χωριστά το κεφάλαιο «Μπάνιο ανακαίνιση: Ιδέες για ένα εντυπωσιακό και λειτουργικό αποτέλεσμα». 

Τι προτείνουμε: Εξετάστε με προσοχή το χώρο σας και εντοπίστε τις πραγματικές ανάγκες σας, εμείς μπορούμε να σας βοηθήσουμε με σχεδιαστικές προτάσεις κατάλληλες για το δικό σας χώρο. Στο διαδίκτυο θα βρείτε πολλές ιδέες για ανακαίνιση σπιτιού, ωστόσο οι περισσότερες δεν μπορούν να εφαρμοστούν πάντα στο δικό σας σπίτι. 

Η επιλογή μιας συνεργασίας με την Αναδομή, θα σας δώσει τη δυνατότητα να εκμεταλλευθείτε σωστά κάθε χώρο, να καταλήξετε στις κατάλληλες – για εσάς – ιδέες για την ανακαίνιση του σπιτιού σας και να δημιουργήσετε λειτουργικές «γωνιές» ακόμη και σε σημεία που δεν είχατε φανταστεί. 

Ανακαίνιση σπιτιού: Ιδέες για το σαλόνι 

Το σαλόνι είναι ένας από τους πιο σημαντικούς χώρους σε ένα σπίτι, αφού εκεί κανείς περνάει αρκετές ώρες της ημέρας. Ξεκινώντας από την ενότητα «ανακαίνιση σπιτιού: Ιδέες για το σαλόνι» σας προτείνουμε εργασίες, που θα μεταμορφώσουν το χώρο σας και θα σας δώσουν την αίσθηση ότι βρίσκεστε σε ένα καινούριο σπίτι.

  • Ενώστε το σαλόνι με την κουζίνα και δημιουργήστε έναν ενιαίο χώρο, που θα δείχνει πιο μεγάλος, φωτεινός και  λειτουργικός. Εάν πάλι το σπίτι σας είναι ένα σχετικά μικρό διαμέρισμα αυτή η πρόταση σας δίνει τη δυνατότητα να τοποθετήσετε και μία τραπεζαρία, η οποία θα μπορεί να εξυπηρετεί ταυτόχρονα τόσο το σαλόνι όσο και την κουζίνα. 
  • Αλλάξτε το παλιό δάπεδο και επιλέξτε κάτι που θα φωτίσει και θα αναβαθμίσει αισθητικά το χώρο του σαλονιού. Επιλέξτε ανάμεσα σε ξύλο, πλακάκια, βινύλιο ή laminate αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις δικές σας ανάγκες. Σε μία ανακαίνιση σπιτιού οι ιδέες για το σαλόνι είναι πολλές, ωστόσο η αντικατάσταση του «ταλαιπωρημένου» δαπέδου αποτελεί μία από τις πιο δημοφιλείς εργασίες, καθώς μεταμορφώνει αισθητά το χώρο.

Ιδέες για ανακαίνιση μπάνιου

Από ένα άρθρο με ιδέες για ανακαίνιση σπιτιού δε θα μπορούσαμε να παραλείψουμε το χώρο του μπάνιου. Στην Αναδομή θεωρούμε ότι το μπάνιο πρέπει να είναι λειτουργικό, αλλά παράλληλα να έχει και την αισθητική που χρειάζεται για να μας χαλαρώσει μετά από μία δύσκολη ημέρα.

Στο μπάνιο η ανακαίνιση με ιδέες έξυπνες και σύγχρονες, που συνδυάζουν τα άριστης ποιότητας υλικά και τους τρόπους για την απαραίτητη εξοικονόμηση χώρου, είναι μονόδρομος. Γι’ αυτό και παρακάτω σας προτείνουμε εργασίες που θα δημιουργήσουν ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα και παράλληλα θα κάνουν το χώρο σας πιο ευρύχωρο και άνετο. 

  • Αντικαταστήστε τη μπανιέρα με χτιστή ντουζιέρα. Πρόκειται για μία οικονομική λύση, που παράλληλα σας δίνει τη δυνατότητα να απελευθερώσετε χώρο. Μάλιστα, αν επιλέξετε να τοποθετήσετε καμπίνα, τότε τα οφέλη είναι ακόμη περισσότερα, καθώς οι υπόλοιποι χώροι του μπάνιου θα προστατεύονται από την υγρασία. 
  • Τοποθετήστε πλακάκια στο δάπεδο και τους τοίχους, που θα κάνουν το μπάνιο σας να φαίνεται πιο φωτεινό και ευρύχωρο και θα αλλάξουν εντελώς την αισθητική του. Επιλέξτε άριστης ποιότητας υλικά που αντέχουν στο χρόνο και στη χρήση. 

Κλείνοντας το κεφάλαιο «Μπάνιο ανακαίνιση: Ιδέες για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα» πρέπει να προσθέσουμε πως η βάση για μία σωστή ανακαίνιση είναι πάντα η αντικατάσταση των υδραυλικών και αποχετευτικών εγκαταστάσεων. Με τον τρόπο αυτό θα ξέρετε πως το μπάνιο σας θα διατηρηθεί σε καλή κατάσταση για αρκετά χρόνια και δε θα ανησυχείτε για βλάβες και διαρροές. 

Ιδέες για ανακαίνιση κουζίνας

Στις ιδέες για ανακαίνιση σπιτιού η κουζίνα έχει σίγουρα πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο συγκεκριμένος χώρος συνήθως αποτελεί την καρδιά του σπιτιού και πρέπει να είναι άνετος, λειτουργικός, φιλόξενος και ελκυστικός. Οι εργασίες που μπορούν να γίνουν σε μία κουζίνα είναι πάρα πολλές, ωστόσο εξαρτώνται πάντα από τις ανάγκες και τις επιθυμίες των ιδιοκτητών. 

Άλλωστε όταν σκεφτόμαστε την ανακαίνιση σπιτιού οι ιδέες για τη διαρρύθμιση της κουζίνας είναι οι πρώτες που αρχίζουμε να εξετάζουμε. Στο συγκεκριμένο άρθρο, λοιπόν, θα προτείνουμε μία λύση που οδηγεί σε εξοικονόμηση χώρου, ειδικά όταν κουζίνα και σαλόνι είναι ενιαίος χώρος, ενώ θεωρείται κατάλληλη ακόμη και για μικρά διαμερίσματα. 

  • Επιλέξτε την κατασκευή νησίδας. Πρόκειται για μία λύση, η οποία υιοθετείται από όλο και περισσότερους ιδιοκτήτες διαμερισμάτων, καθώς η νησίδα μπορεί να λειτουργήσει  ταυτόχρονα ως τραπέζι για φαγητό, ως αποθηκευτικός χώρος με ντουλάπια ή ως χώρος για την τοποθέτηση συσκευών. 

Ιδέες για ενεργειακή αναβάθμιση σπιτιού

Υπάρχουν πολλοί ακόμη τρόποι για να ανανεώσουμε τους χώρους του σπιτιού, ωστόσο εξίσου σημαντική με την αισθητική αναβάθμιση είναι και η ενεργειακή. 

  • Αυτό σημαίνει ότι στις ιδέες για ανακαίνιση σπιτιού πρέπει να συμπεριλάβουμε και την αντικατάσταση των εξωτερικών κουφωμάτων με νέα ενεργειακά κουφώματα. Έτσι εξασφαλίζουμε εξοικονόμηση στη θέρμανση και ένα άψογο αισθητικό αποτέλεσμα.
  • Μία επιπλέον λύση ειδικά για τα παλιά σπίτια, είναι η εξωτερική θερμομόνωση (ή θερμοπρόσοψη) δηλ. θερμομονωτικές πλάκες που τοποθετούνται στην εξωτερική επιφάνεια του κελύφους του κτιρίου.   

Ιδέες για ανακαίνιση σπιτιού υπάρχουν σίγουρα πάρα πολλές. Ωστόσο, οι καλύτερες είναι πάντα αυτές που εναρμονίζονται με τα θέλω και τις ανάγκες σας. Εμπιστευθείτε μας τις επιθυμίες σας και εμείς θα σας προτείνουμε τις καλύτερες λύσεις για το δικό σας σπίτι.

Είπαν για εμάς

  • Η ΑΝΑΔΟΜΗ υπήρξε μια πολύ επιτυχημένη επιλογή για το σπίτι που θέλαμε να ανακαινίσουμε. Ο επαγγελματισμός και η καλή επικοινωνία ήταν τα πράγματα που εκτιμήσαμε. Παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσαμε να είμαστε παρόντες στην ανακαίνιση λόγω απόστασης εμπιστευτήκαμε απόλυτα τους ανθρώπους της εταιρίας και δεν απογοητευτήκαμε. Οι παρατηρήσεις τους και οι προτροπές τους στο σχέδιο που είχαμε για το σπίτι ήταν απόλυτα σωστές και τις ελάχιστες που δεν ακούσαμε, τελικά το μετανιώσαμε. Συνιστώ ανεπιφύλακτα την εταιρία γιατί σε κάθε τομέα οι καλοί επαγγελματίες πρέπει να επιβραβεύονται.

    Dimitrios M.

  • Ολοι οι εργαζομενοι της εταιρείας ανταποκριθηκαν απολυτα στα καθηκοντα τους και μας εξασφαλισαν ενα αρτιο αποτελεσμα. Η Βασω με τη εγκαιρη και εγκυρη επικοινωνια και τιμολογηση ολων, ο Γιώργος με την ευρηματικοτητα και τις απειρες τεχνικες του γνωσεις, η Ελενη με την αμεση ανταποκριση της σε ολα μας τα αιτηματα, ο Δημητρης με τη συνεχη παρουσια του στο εργο, ο Αλεξης με τις επικουρικες λυσεις που προτεινε καθως και ολοι οι εργαζομενοι βοηθησαν στην απρόσκοπτη ολοκλήρωση του έργου. Τους ευχαριστούμε ολους απο καρδιας. Εαν σκέφτεστε να αναθέσετε σε καποια τεχνικη εταιρεία την ανακαίνιση του χωρου σας μη διστασετε να τους επιλεξετε.

    Aris T.

  • Αναθέσαμε στην ΑΝΑΔΟΜΗ την ολική ανακαίνιση διαμερίσματός μας στην Α. ΤΟΥΜΠΑ. Το τελικό αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Υψηλός επαγγελματισμός, συνέπεια, ευγένεια, άμεση ανταπόκριση, διαρκής ενημέρωση, καινοτόμες λύσεις και ικανότητα αντίληψης των απαιτήσεων του πελάτη αποτελούν λίγα μόνο χαρακτηριστικά του τρόπου εργασίας του προσωπικού του γραφείου, χωρίς ίχνος υπερβολής. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Γιώργο για την άκρως επιτυχή αναδιαμόρφωση του χώρου μας και τη Βάσω για τη διαρκή καθοδήγηση, προκειμένου να επιλέξουμε τις ιδανικότερες λύσεις σε σχέδια και υλικά.

    Eleni V.

  • Εξαιρετική συνεργασία , οργάνωση, επαγγελματισμός με εμπειρία στις ανακαινίσεις χώρων. Η ποιότητα φαίνεται από την πρώτη συνάντηση. Ο Γιώργος και η Βάσω, πάντοτε φιλικοί και συνεργάσιμοι, είναι έτοιμοι να προσφέρουν προτάσεις και λύσεις για κάθε θέμα. Προτείνουμε την "Αναδομη" για την ανακαίνιση του χώρου σας ανεπιφύλακτα!

    Erik M.

  • Επιλέξαμε την Αναδομή για την ανακαίνιση δύο χώρων μας και πραγματικά δικαιωθήκαμε για την επιλογή μας. Άψογοι επαγγελματίες, συνεπείς και με μεράκι! Ήταν δίπλα μας σε κάθε μας ανησυχία, απορία και αναποδιά που θα προέκυπτε σε όλα τα στάδια μέχρι να μας παραδοθούν τα κλειδιά. Το αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις υπέροχο! Βάσω και Γιώργο σας ευχαριστούμε για όλα! Σίγουρα θα σας προτιμούμε σε κάθε μικρή ή μεγάλη αλλαγή που θα χρειαστούμε και στο μέλλον!

    Χρύσα Χ.

Ζητήστε προσφορά

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

  • Ανακαίνιση Κατοικίας
  • Ανακαίνιση Επαγγελματικού Χώρου
  • Κατασκευή Νέας Κατοικίας
  • Κατασκευή Νέου Επαγγελματικού Χώρου

Σε Θεσσαλονίκη & Χαλκιδική

Διεύθυνση

Γυμν. Μυστακίδου 20 - Νικ. Πλαστήρα
(Προέκταση Παπάφη)
Χαριλάου, Θεσσαλονίκη
TK. 54250

Στοιχεία επικοινωνίας


© ΑΝΑΔΟΜΗ. Design & Hosting by ADVISION.