Ολική ανακαίνιση σπιτιού: Τιμές & εργασίες για ένα ιδανικό σπίτι

Αν έχετε αποφασίσει να προχωρήσετε σε μία ολική ανακαίνιση σπιτιού οι τιμές που θα βρείτε στην αγορά είναι σίγουρα το πρώτο πράγμα που θα σας απασχολήσει. Ωστόσο, πριν θέσετε την ερώτηση «μία πλήρης ανακαίνιση σπιτιού τι κόστος έχει;» πρέπει να γνωρίζετε πως η τιμή εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. 

Στην Αναδομή έχουμε δημιουργήσει πακέτα για ολική ανακαίνιση σπιτιού σε τιμές που μας κάνουν να ξεχωρίζουμε για την άριστη σχέση ποιότητας – κόστους. Συνδυάζοντας  επαγγελματισμό, υψηλή ποιότητα εργασιών και υλικών, τεχνικές γνώσεις και εμπειρία δημιουργούμε πακέτα για ανακαίνιση σπιτιού 70 τμ, 80 τμ ή 90 τμ, αλλά και για μικρότερες ή μεγαλύτερες κατοικίες, ανάλογα πάντα με τις δικές σας ανάγκες. 

Στο συγκεκριμένο άρθρο θα αναφερθούμε με λεπτομέρειες στο θέμα «ολική ανακαίνιση σπιτιού και τιμές», ενώ θα αναλύσουμε και τους λόγους που επηρεάζουν το τελικό κόστος. Παράλληλα, θα δούμε γιατί η επιλογή της κατάλληλης τεχνικής εταιρείας είναι ένας σημαντικός παράγοντας, ώστε σε μία ανακαίνιση διαμερίσματος το κόστος να μην ξεφύγει από τον αρχικό προϋπολογισμό. 

5 παράγοντες που επηρεάζουν το κόστος

Θέλετε να ανανεώσετε το σπίτι σας γιατί αντιμετωπίζετε προβλήματα υγρασίας και παλαιότητας, σκοπεύετε να το αναβαθμίσετε ενεργειακά ή να αλλάξετε τη διαρρύθμιση; Τότε πρέπει να γνωρίζετε ότι σε μία ολική ανακαίνιση σπιτιού οι τιμές επηρεάζονται από πολλούς παράγοντες. 

Ας δούμε αναλυτικά ποιοι είναι αυτοί: 

 1. Το μέγεθος του σπιτιού 

Σε μία ολική ανακαίνιση σπιτιού οι τιμές σχετίζονται με τα τετραγωνικά μέτρα. Όσο μεγαλύτερο είναι ένα διαμέρισμα τόσο αυξάνεται και η έκταση των εργασιών και φυσικά και το κόστος. Μία ανακαίνιση σπιτιού 70 τμ σίγουρα θα έχει μικρότερο κόστος από μία ανακαίνιση μεγαλύτερου διαμερίσματος, που μπορεί να φτάνει τα 100 τμ ή 120 τμ.

 1. Η παλαιότητα 

Ένα παλιό σπίτι παρουσιάζει περισσότερες φθορές και επομένως απαιτούνται περισσότερες εργασίες. Σε μία ανακαίνιση διαμερίσματος το κόστος μεταβάλλεται εάν μαζί με την αλλαγή διαρρύθμισης απαιτείται και αντικατάσταση των παλιών υδραυλικών, αποχετευτικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων.

 1. Η ποιότητα των υλικών 

Ένας από τους βασικούς παράγοντες που επηρεάζει το τελικό κόστος είναι τα υλικά, που θα χρησιμοποιηθούν. Σε κάθε ολική ανακαίνιση σπιτιού οι τιμές των υλικών εξαρτώνται άμεσα από την ποιότητα τους. Τεχνικές εταιρείες, που ξεχωρίζουν για τον επαγγελματισμό τους επιλέγουν υλικά υψηλής ποιότητας λαμβάνοντας, ωστόσο υπόψη τους και τον οικονομικό προϋπολογισμό σας. 

 1. Το εύρος των εργασιών 

Ανακαινίσεις κουζίνας και μπάνιου, νέο σύστημα θέρμανσης, αντικατάσταση υδραυλικών και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων ή αλλαγές στη διαρρύθμιση με καθαίρεση τοίχων επηρεάζουν την τιμή. Επομένως, ανακαίνιση σπιτιού και κόστος συνδέονται άμεσα με το είδος και το εύρος των εργασιών.

 1. Η τοποθεσία του ακινήτου 

Εάν το σπίτι σας βρίσκετε σε ορεινή περιοχή ή σε τοποθεσία με έντονη υγρασία τότε θα χρειαστεί να γίνουν εργασίες που θα λαμβάνουν υπόψη τους τα χαρακτηριστικά αυτά. Καλύτερο σύστημα θέρμανσης, θερμομόνωση, αλλά και εξωτερικά κουφώματα με μεγαλύτερη αντοχή στην υγρασία θεωρούνται απαραίτητες εργασίες. 

Πλήρης ανακαίνιση σπιτιού: Κόστος 

Από τα παραπάνω προκύπτει ότι το κεφάλαιο «πλήρης ανακαίνιση σπιτιού και κόστος» έχει πολλές παραμέτρους, τις οποίες θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας πριν την πολυπόθητη ανανέωση του χώρου σας.  

Στην Αναδομή κάθε πακέτο ανακαίνισης έχει σχεδιαστεί προσεκτικά, ώστε να καλύπτει τις μεταβαλλόμενες ανάγκες μιας οικογένειας. Παράλληλα, μπορούμε να τροποποιήσουμε τα υπάρχοντα πακέτα ή να δημιουργήσουμε από την αρχή ένα πλήρως εξατομικευμένο πακέτο για το δικό σας ιδανικό σπίτι.    

Εδώ θα αναφέρουμε δύο πακέτα της εταιρείας μας, ώστε να έχετε μία ενδεικτική εικόνα για την ολική ανακαίνιση σπιτιού, τις τιμές, αλλά και τις εργασίες που περιλαμβάνουν.   

Πακέτο 1

Το πακέτο αυτό περιλαμβάνει πλήρη ανακαίνιση μπάνιου και κουζίνας, πατώματα laminate, νέες εσωτερικές πόρτες και εξώπορτα ασφαλείας και φυσικά βαφές τοίχων και οροφών. 

Το συγκεκριμένο πακέτο περιλαμβάνει όλες τις βασικές εργασίες για μία ολική ανακαίνιση σπιτιού σε τιμές εξαιρετικά ανταγωνιστικές, ενώ χρησιμοποιούνται υλικά υψηλής ποιότητας. Οι εργασίες αφορούν διαμέρισμα έως 60 τμ, ωστόσο τα πακέτα μας προσαρμόζονται ανάλογα, είτε πρόκειται για ανακαίνιση σπιτιού 70 τμ είτε για μεγαλύτερο ακίνητο.

Δείτε την τιμή του πακέτου εδώ

Πακέτο 2

Στην περίπτωση αυτή έχουμε και πάλι ριζική ανακαίνιση μπάνιου και κουζίνας, καθώς είναι από τις βασικότερες εργασίες και βελτιώνουν θεαματικά τη λειτουργικότητα και αξία του σπιτιού. 

Επιπλέον, τοποθετούνται νέες εσωτερικές πόρτες, εξώπορτα ασφαλείας, πάτωμα laminate, γίνονται όλες οι βαφές, ενώ συμπεριλαμβάνονται και νέα εξωτερικά κουφώματα που συμβάλλουν στην ενεργειακή αναβάθμιση. Το πακέτο αυτό αποτελεί ένα από τα κορυφαία της αγοράς, καθώς περιλαμβάνει όλες τις εργασίες για μία ολική ανακαίνιση διαμερίσματος σε κόστος εξαιρετικά ανταγωνιστικό.

Δείτε την τιμή του πακέτου εδώ

Ανακαίνιση σπιτιού: Κόστος & οφέλη 

Σε μία ανακαίνιση σπιτιού το κόστος είναι κάτι που λαμβάνει σοβαρά υπόψη του κάθε ιδιοκτήτης, παράλληλα, όμως και τα οφέλη, που θα αποκομίσει είναι πάρα πολλά. Ας δούμε, αναλυτικά τι κερδίζει ένας ιδιοκτήτης από μία γενική ανακαίνιση σπιτιού: 

 • Αυξάνεται η αξία του ακινήτου. Σε κάθε ανακαίνιση σπιτιού το κόστος υπερκαλύπτεται τελικά από την αξία που θα πάρει το ακίνητο σε περίπτωση πώλησης
 • Μετατροπή σε airbnb. Μετά από μία γενική ανακαίνιση σπιτιού μπορείτε να νοικιάσετε το ακίνητο σε πολύ καλύτερη τιμή ή ακόμη να το μετατρέψετε σε airbnb
 • Μειώνεται το ενεργειακό κόστος. Τοποθετώντας καινούρια εξωτερικά κουφώματα και θερμομόνωση ρίχνετε το ενεργειακό κόστος. Έτσι έχετε κάνει μία ανακαίνιση σπιτιού με κόστος, το οποίο θα αποσβέσετε από την εξοικονόμηση ενέργειας
 • Βελτιώνεται η ποιότητα ζωής. Η κατοικία σας γίνεται πιο λειτουργική, άνετη και προσαρμόζεται στις δικές σας ανάγκες. Δείτε το κεφάλαιο «ανακαίνιση – κόστος» ως μία επένδυση για καλύτερη ποιότητα ζωής

Για το τέλος κρατήσαμε το σημαντικότερο όφελος από μία γενική ανακαίνιση σπιτιού. Είναι μία πολύ οικονομικότερη λύση σε σύγκριση με την αγορά κατοικίας. 

Επιλέξτε επαγγελματίες, επιλέξτε Αναδομή 

Σε μία ολική ανακαίνιση σπιτιού οι τιμές σίγουρα εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες. Σε όσους αναφέραμε ήδη θα πρέπει να προσθέσουμε και έναν ακόμη βασικό παράγοντα, που ίσως κάποιοι τον παραβλέπουν, αλλά παίζει καθοριστικό ρόλο στο κεφάλαιο «ολική ανακαίνιση σπιτιού και τιμές». Ποιος είναι αυτός; Μα φυσικά η επιλογή της κατάλληλης εταιρείας. 

Μία πλήρης ανακαίνιση σπιτιού και κόστος εργασιών συνδέονται άρρηκτα με την επιλογή της εταιρείας γιατί: 

 • Οι επαγγελματίες τηρούν το χρονοδιάγραμμα και δεν υπάρχουν αδικαιολόγητες καθυστερήσεις. Σε μία ολική ανακαίνιση σπιτιού οι τιμές μπορεί να αυξηθούν σημαντικά εάν οι εργασίες διαρκέσουν μεγαλύτερο  χρονικό διάστημα από αυτό που συμφωνήθηκε
 • Μια εταιρεία με πολυετή εμπειρία και τεχνογνωσία γνωρίζει πώς να ανταποκριθεί σε κάθε πρόβλημα, που μπορεί να παρουσιαστεί. Σε μία ανακαίνιση διαμερίσματος το κόστος μπορεί να αυξηθεί εάν τα συνεργεία δεν απαρτίζονται από εξειδικευμένο προσωπικό

Στην Αναδομή σχεδιάζουμε κάθε πακέτο ανακαίνισης βασισμένοι στον οικονομικό σας προϋπολογισμό και τις ανάγκες σας. Σε μία ολική ανακαίνιση οι τιμές μεταβάλλονται προς όφελος σας με έξυπνες λύσεις για εξοικονόμηση χώρου και λειτουργικότητα.

Είπαν για εμάς

 • Η ΑΝΑΔΟΜΗ υπήρξε μια πολύ επιτυχημένη επιλογή για το σπίτι που θέλαμε να ανακαινίσουμε. Ο επαγγελματισμός και η καλή επικοινωνία ήταν τα πράγματα που εκτιμήσαμε. Παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσαμε να είμαστε παρόντες στην ανακαίνιση λόγω απόστασης εμπιστευτήκαμε απόλυτα τους ανθρώπους της εταιρίας και δεν απογοητευτήκαμε. Οι παρατηρήσεις τους και οι προτροπές τους στο σχέδιο που είχαμε για το σπίτι ήταν απόλυτα σωστές και τις ελάχιστες που δεν ακούσαμε, τελικά το μετανιώσαμε. Συνιστώ ανεπιφύλακτα την εταιρία γιατί σε κάθε τομέα οι καλοί επαγγελματίες πρέπει να επιβραβεύονται.

  Dimitrios M.

 • Ολοι οι εργαζομενοι της εταιρείας ανταποκριθηκαν απολυτα στα καθηκοντα τους και μας εξασφαλισαν ενα αρτιο αποτελεσμα. Η Βασω με τη εγκαιρη και εγκυρη επικοινωνια και τιμολογηση ολων, ο Γιώργος με την ευρηματικοτητα και τις απειρες τεχνικες του γνωσεις, η Ελενη με την αμεση ανταποκριση της σε ολα μας τα αιτηματα, ο Δημητρης με τη συνεχη παρουσια του στο εργο, ο Αλεξης με τις επικουρικες λυσεις που προτεινε καθως και ολοι οι εργαζομενοι βοηθησαν στην απρόσκοπτη ολοκλήρωση του έργου. Τους ευχαριστούμε ολους απο καρδιας. Εαν σκέφτεστε να αναθέσετε σε καποια τεχνικη εταιρεία την ανακαίνιση του χωρου σας μη διστασετε να τους επιλεξετε.

  Aris T.

 • Αναθέσαμε στην ΑΝΑΔΟΜΗ την ολική ανακαίνιση διαμερίσματός μας στην Α. ΤΟΥΜΠΑ. Το τελικό αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Υψηλός επαγγελματισμός, συνέπεια, ευγένεια, άμεση ανταπόκριση, διαρκής ενημέρωση, καινοτόμες λύσεις και ικανότητα αντίληψης των απαιτήσεων του πελάτη αποτελούν λίγα μόνο χαρακτηριστικά του τρόπου εργασίας του προσωπικού του γραφείου, χωρίς ίχνος υπερβολής. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Γιώργο για την άκρως επιτυχή αναδιαμόρφωση του χώρου μας και τη Βάσω για τη διαρκή καθοδήγηση, προκειμένου να επιλέξουμε τις ιδανικότερες λύσεις σε σχέδια και υλικά.

  Eleni V.

 • Εξαιρετική συνεργασία , οργάνωση, επαγγελματισμός με εμπειρία στις ανακαινίσεις χώρων. Η ποιότητα φαίνεται από την πρώτη συνάντηση. Ο Γιώργος και η Βάσω, πάντοτε φιλικοί και συνεργάσιμοι, είναι έτοιμοι να προσφέρουν προτάσεις και λύσεις για κάθε θέμα. Προτείνουμε την "Αναδομη" για την ανακαίνιση του χώρου σας ανεπιφύλακτα!

  Erik M.

 • Επιλέξαμε την Αναδομή για την ανακαίνιση δύο χώρων μας και πραγματικά δικαιωθήκαμε για την επιλογή μας. Άψογοι επαγγελματίες, συνεπείς και με μεράκι! Ήταν δίπλα μας σε κάθε μας ανησυχία, απορία και αναποδιά που θα προέκυπτε σε όλα τα στάδια μέχρι να μας παραδοθούν τα κλειδιά. Το αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις υπέροχο! Βάσω και Γιώργο σας ευχαριστούμε για όλα! Σίγουρα θα σας προτιμούμε σε κάθε μικρή ή μεγάλη αλλαγή που θα χρειαστούμε και στο μέλλον!

  Χρύσα Χ.

Ζητήστε προσφορά

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

 • Ανακαίνιση Κατοικίας
 • Ανακαίνιση Επαγγελματικού Χώρου
 • Κατασκευή Νέας Κατοικίας
 • Κατασκευή Νέου Επαγγελματικού Χώρου

Σε Θεσσαλονίκη & Χαλκιδική

Διεύθυνση

Γυμν. Μυστακίδου 20 - Νικ. Πλαστήρα
(Προέκταση Παπάφη)
Χαριλάου, Θεσσαλονίκη
TK. 54250

Στοιχεία επικοινωνίας


© ΑΝΑΔΟΜΗ. Design & Hosting by ADVISION.