Οικονομική ανακαίνιση σπιτιού

Οικονομική ανακαίνιση σπιτιού: 5 μυστικά από τους ειδικούς

Η οικονομική ανακαίνιση σπιτιού είναι κάτι που ζητούν ολοένα και περισσότεροι ιδιοκτήτες ακινήτων τα τελευταία χρόνια, προκειμένου να αποκαταστήσουν φθορές, να αλλάξουν τη διαρρύθμιση ή να αυξήσουν την αξία της κατοικίας τους. Η ανακαίνιση μπορεί να φαντάζει δαπανηρή υπόθεση, αλλά με σωστό σχεδιασμό και κατάλληλες επιλογές μπορείτε να την υλοποιήσετε οικονομικά. 

Στην Αναδομή έχουμε την ιδανική λύση για κάθε σπίτι και  δημιουργούμε εξατομικευμένα πακέτα με έξυπνες και οικονομικές προτάσεις, για να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες του χώρου σας. Άλλωστε, κάθε ανακαίνιση είναι μοναδική και καθορίζεται από τις δικές σας ανάγκες και επιθυμίες. 

Σε αυτό το άρθρο θα μοιραστούμε μαζί σας μυστικά και ιδέες για μία οικονομική ανακαίνιση σπιτιού, ώστε να αποκτήσετε τον ιδανικό χώρο για την οικογένεια σας, ενώ θα μάθουμε και τους παράγοντες που καθορίζουν το πόσο κοστίζει μία ανακαίνιση σπιτιού.

Οικονομική ανακαίνιση σπιτιού: Τι να προσέξω;

Σίγουρα πολλοί αναρωτιέστε πως μπορείτε να κάνετε μία οικονομική ανακαίνιση σπιτιού και αν υπάρχουν προσφορές ανακαίνισης σπιτιού. Γι’ αυτό παρακάτω θα σας δώσουμε μερικές συμβουλές, οι οποίες θα σας βοηθήσουν να γλιτώσετε τα περιττά έξοδα (που συνήθως είναι πολλά) και να πετύχετε μία οικονομική ανακαίνιση σπιτιού.  

Επιλέξτε μία εταιρεία ανακαινίσεων 

Προτιμήστε να συνεργαστείτε με μία εταιρεία ανακαινίσεων, που θα έχει τον έλεγχο όλου του έργου, αντί να προσλάβετε διαφορετικά συνεργεία για κάθε δουλειά, που θέλετε να κάνετε. Η ύπαρξη μιας εταιρείας σημαίνει καλύτερος συντονισμός, τήρηση του χρονοδιαγράμματος και φυσικά λιγότερα έξοδα. Πρόκειται για έναν από τους βασικούς κανόνες για μία οικονομική ανακαίνιση σπιτιού. 

Επισκεφθείτε διάφορες τεχνικές εταιρείες, δείτε τη δουλειά τους και ζητήστε τους προσφορές ανακαίνισης σπιτιού για το δικό σας χώρο. Σε μία ανακαίνιση σπιτιού η προσφορά καθορίζεται από την εταιρεία για το σύνολο των εργασιών και είναι ευκολότερο να πετύχετε καλύτερη τιμή. Αντίθετα στα μεμονωμένα συνεργεία το κόστος προκύπτει συχνά με βάση το χρόνο εργασίας και έτσι η οικονομική ανακαίνιση σπιτιού που είχατε στο νου σας δεν υφίσταται.  

Αποφασίστε ποιες είναι οι προτεραιότητες σας

Σκεφτείτε σε ποιες εργασίες θέλετε να δώσετε προτεραιότητα και τι είναι αυτό που θέλετε να πετύχετε. Αυτό θα σας βοηθήσει να κινηθείτε στοχευμένα, ώστε να πραγματοποιήσετε μία οικονομική ανακαίνιση σπιτιού. Πως θα το κάνετε αυτό;

Εάν έχετε παλιό σπίτι που «βγάζει» συνεχώς προβλήματα επενδύστε σε μία νέα υδραυλική – αποχετευτική και ηλεκτρολογική εγκατάσταση. Αν θέλετε να αναβαθμίσετε ενεργειακά το χώρο σας αντικαταστήστε τα εξωτερικά κουφώματα και τοποθετήστε νέο σύστημα θέρμανσης και θερμομόνωση ή αν έχετε υποδεχτεί ένα νέο μέλος στην οικογένεια ίσως χρειάζεστε αλλαγές στη διαρρύθμιση των χώρων. 

Το πόσο κοστίζει μία ανακαίνιση σπιτιού εξαρτάται από τις εργασίες που θέλετε να κάνετε. Όταν ξέρετε τις ανάγκες σας μπορείτε να πετύχετε πιο εύκολα μία οικονομική ανακαίνιση σπιτιού. Η Αναδομή έχει για τη δική σας ανακαίνιση σπιτιού μία προσφορά στα μέτρα σας.  

Επωφεληθείτε από τα προγράμματα επιδότησης

Κατά καιρούς «τρέχουν» προγράμματα επιδότησης, όπως το «Εξοικονομώ», «Εξοικονομώ – Ανακαινίζω για Νέους» ή το «Ανακαινίζω – Νοικιάζω». Εάν έχετε τις προϋποθέσεις για να ενταχθείτε σε κάποιο από αυτά τότε σίγουρα θα κάνετε μία οικονομική ανακαίνιση σπιτιού, καθώς ένα σημαντικό ποσοστό των δαπανών θα καλύπτετε από την επιδότηση. 

Ακόμη και σε αυτήν την περίπτωση, όμως, κάντε την απαραίτητη έρευνα αγοράς και ζητήστε προσφορές ανακαίνισης σπιτιού από αρκετές εταιρείες πριν καταλήξετε στην κατάλληλη για εσάς. 

Επιλέξτε ποιοτικά, αλλά οικονομικά υλικά

Τα υλικά αποτελούν ένα σημαντικό κομμάτι του κόστους. Γι’ αυτό αν θέλετε μία οικονομική ανακαίνιση σπιτιού επιλέξτε υλικά καλής ποιότητας, αλλά αποφύγετε περίτεχνα πλακάκια ή είδη υγιεινής που ανεβάζουν κατά πολύ τον οικονομικό σας προϋπολογισμό. 

Ζητήστε από την τεχνική εταιρεία που επιλέξατε να σας προτείνει υλικά και εμπιστευθείτε την εμπειρία και την τεχνογνωσία της. Άλλωστε, στις προσφορές ανακαίνισης σπιτιού που ετοιμάζουν οι εταιρείες συμπεριλαμβάνεται και το κόστος των υλικών.  

Δώστε έμφαση στη λειτουργικότητα 

Εάν έχετε ένα περιορισμένο ποσό και στοχεύετε σε μία οικονομική ανακαίνιση σπιτιού καλό είναι να δώσετε έμφαση στη λειτουργικότητα. Εστιάστε στους βασικούς χώρους του σπιτιού, όπως η κουζίνα και το μπάνιο. 

Ζητήστε από την εταιρεία που ανέλαβε την ανακαίνιση σπιτιού μία προσφορά για τους συγκεκριμένους χώρους και ανάλογα με το κόστος, που θα προκύψει προσθέστε και άλλες εργασίες π.χ. στο σαλόνι ή στα υπνοδωμάτια. Μην ξεχνάτε ότι οι προσφορές ανακαίνισης σπιτιού, που θα σας δώσουν οι κατασκευαστικές εταιρείες, καθορίζονται από τις ανάγκες σας. 

Πόσο κοστίζει μία ανακαίνιση σπιτιού;

Λαμβάνοντας υπόψη όλα τα παραπάνω μπορούμε να πούμε ότι το πόσο κοστίζει μία ανακαίνιση σπιτιού εξαρτάται από τις εργασίες που θα επιλεγούν. Εάν στόχος είναι μία οικονομική ανακαίνιση σπιτιού τότε η ομάδα της Αναδομής θα σας προτείνει έξυπνες και ολοκληρωμένες λύσεις που θα ανταποκρίνονται στις ανάγκες σας, χωρίς να χρειαστεί να ξεφύγετε από τον προϋπολογισμό σας. 

Αν αναρωτιέστε ακόμη πόσο κοστίζει μία ανακαίνιση σπιτιού, επισκεφθείτε τα γραφεία μας, συζητήστε μαζί μας τις ανάγκες σας και θα δημιουργήσουμε το δικό σας πακέτο για ανακαίνιση σπιτιού – προσφορά. Η οικονομική ανακαίνιση σπιτιού με την Αναδομή γίνεται συνώνυμο της ποιότητας χάρη στην εμπειρία, την τεχνογνωσία και τα εξειδικευμένα συνεργεία μας.

Είπαν για εμάς

 • Η ΑΝΑΔΟΜΗ υπήρξε μια πολύ επιτυχημένη επιλογή για το σπίτι που θέλαμε να ανακαινίσουμε. Ο επαγγελματισμός και η καλή επικοινωνία ήταν τα πράγματα που εκτιμήσαμε. Παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσαμε να είμαστε παρόντες στην ανακαίνιση λόγω απόστασης εμπιστευτήκαμε απόλυτα τους ανθρώπους της εταιρίας και δεν απογοητευτήκαμε. Οι παρατηρήσεις τους και οι προτροπές τους στο σχέδιο που είχαμε για το σπίτι ήταν απόλυτα σωστές και τις ελάχιστες που δεν ακούσαμε, τελικά το μετανιώσαμε. Συνιστώ ανεπιφύλακτα την εταιρία γιατί σε κάθε τομέα οι καλοί επαγγελματίες πρέπει να επιβραβεύονται.

  Dimitrios M.

 • Ολοι οι εργαζομενοι της εταιρείας ανταποκριθηκαν απολυτα στα καθηκοντα τους και μας εξασφαλισαν ενα αρτιο αποτελεσμα. Η Βασω με τη εγκαιρη και εγκυρη επικοινωνια και τιμολογηση ολων, ο Γιώργος με την ευρηματικοτητα και τις απειρες τεχνικες του γνωσεις, η Ελενη με την αμεση ανταποκριση της σε ολα μας τα αιτηματα, ο Δημητρης με τη συνεχη παρουσια του στο εργο, ο Αλεξης με τις επικουρικες λυσεις που προτεινε καθως και ολοι οι εργαζομενοι βοηθησαν στην απρόσκοπτη ολοκλήρωση του έργου. Τους ευχαριστούμε ολους απο καρδιας. Εαν σκέφτεστε να αναθέσετε σε καποια τεχνικη εταιρεία την ανακαίνιση του χωρου σας μη διστασετε να τους επιλεξετε.

  Aris T.

 • Αναθέσαμε στην ΑΝΑΔΟΜΗ την ολική ανακαίνιση διαμερίσματός μας στην Α. ΤΟΥΜΠΑ. Το τελικό αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Υψηλός επαγγελματισμός, συνέπεια, ευγένεια, άμεση ανταπόκριση, διαρκής ενημέρωση, καινοτόμες λύσεις και ικανότητα αντίληψης των απαιτήσεων του πελάτη αποτελούν λίγα μόνο χαρακτηριστικά του τρόπου εργασίας του προσωπικού του γραφείου, χωρίς ίχνος υπερβολής. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Γιώργο για την άκρως επιτυχή αναδιαμόρφωση του χώρου μας και τη Βάσω για τη διαρκή καθοδήγηση, προκειμένου να επιλέξουμε τις ιδανικότερες λύσεις σε σχέδια και υλικά.

  Eleni V.

 • Εξαιρετική συνεργασία , οργάνωση, επαγγελματισμός με εμπειρία στις ανακαινίσεις χώρων. Η ποιότητα φαίνεται από την πρώτη συνάντηση. Ο Γιώργος και η Βάσω, πάντοτε φιλικοί και συνεργάσιμοι, είναι έτοιμοι να προσφέρουν προτάσεις και λύσεις για κάθε θέμα. Προτείνουμε την "Αναδομη" για την ανακαίνιση του χώρου σας ανεπιφύλακτα!

  Erik M.

 • Επιλέξαμε την Αναδομή για την ανακαίνιση δύο χώρων μας και πραγματικά δικαιωθήκαμε για την επιλογή μας. Άψογοι επαγγελματίες, συνεπείς και με μεράκι! Ήταν δίπλα μας σε κάθε μας ανησυχία, απορία και αναποδιά που θα προέκυπτε σε όλα τα στάδια μέχρι να μας παραδοθούν τα κλειδιά. Το αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις υπέροχο! Βάσω και Γιώργο σας ευχαριστούμε για όλα! Σίγουρα θα σας προτιμούμε σε κάθε μικρή ή μεγάλη αλλαγή που θα χρειαστούμε και στο μέλλον!

  Χρύσα Χ.

Ζητήστε προσφορά

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

 • Ανακαίνιση Κατοικίας
 • Ανακαίνιση Επαγγελματικού Χώρου
 • Κατασκευή Νέας Κατοικίας
 • Κατασκευή Νέου Επαγγελματικού Χώρου

Σε Θεσσαλονίκη & Χαλκιδική

Διεύθυνση

Γυμν. Μυστακίδου 20 - Νικ. Πλαστήρα
(Προέκταση Παπάφη)
Χαριλάου, Θεσσαλονίκη
TK. 54250

Στοιχεία επικοινωνίας


© ΑΝΑΔΟΜΗ. Design & Hosting by ADVISION.