Έξυπνα σχέδια για μικρά σπίτια: Άνεση και λειτουργικότητα σε λίγα τ.μ.

Αναρωτιέστε πόσα τμ πρέπει να έχει ένα σπίτι για να είναι λειτουργικό ή ποια είναι η κατάλληλη διαρρύθμιση για ένα μικρό σπίτι; Στην Αναδομή έχουμε την απάντηση με… έξυπνα σχέδια για μικρά σπίτια!  

Ανάλογα με τις ανάγκες και τις διαστάσεις του διαμερίσματος σας μπορούμε να δημιουργήσουμε σχέδια σπιτιών 50 τμ ή σχέδια σπιτιών 40 τμ, όπως επίσης και σχέδια για ακόμη μικρότερα σπίτια με έξυπνες λύσεις για άνεση, λειτουργικότητα και εξοικονόμηση χώρου.  

Η τεχνογνωσία και η εμπειρία άνω των 30 ετών, που διαθέτουμε, μας επιτρέπουν να «μεταμορφώσουμε» εύκολα μια μικρή κατοικία σε ένα άκρως λειτουργικό σπίτι. Εάν έχετε οποιαδήποτε απορία επισκεφθείτε το χώρο μας και ζητήστε μας να σας δείξουμε έξυπνα σχέδια για μικρά σπίτια, τα οποία ανακαινίσαμε το προηγούμενο διάστημα.  

Όπως καταλαβαίνετε σε αυτό το άρθρο θα αναφερθούμε σε έξυπνα σχέδια για μικρά σπίτια, θα δούμε πως μπορούμε να αλλάξουμε τη διαρρύθμιση για να δημιουργήσουμε μοντέρνα μικρά σπίτια και φυσικά θα σας δώσουμε ιδέες για σχέδια μικρού μπάνιου. 

Σχέδια σπιτιών 40 τμ  

Στα αστικά κέντρα τα διαμερίσματα μικρών διαστάσεων γίνονται ανάρπαστα. Παράλληλα, παρατηρείται γενικότερα μία στροφή σε μοντέρνα μικρά σπίτια, τα οποία είναι πιο οικονομικά και φυσικά συντηρούνται ευκολότερα. 

Παρακάτω θα αναφερθούμε σε εργασίες αλλαγής διαρρύθμισης, που συμπεριλαμβάνονται σε σχέδια σπιτιών 40 τμ, αποδεικνύοντας πως ένα μικρό σπίτι μπορεί να μετατραπεί σε ένα διαμέρισμα ικανό να καλύψει κάθε ανάγκη. 

Ας δούμε, λοιπόν, βήμα – βήμα μία τέτοια ανακαίνιση, που άλλαξε ριζικά τη ζωή των ιδιοκτητών και συμπεριλαμβάνεται στα έξυπνα σχέδια για μικρά σπίτια:  

 • Το παράδειγμα αφορά διαμέρισμα με μικρή σαλοκουζίνα, μπάνιο, κρεβατοκάμαρα και ένα διάδρομο / χωλ χωρίς ιδιαίτερη χρησιμότητα. Σε σχέδια σπιτιών 40 τμ ή ακόμη και σε σχέδια σπιτιών 50 τμ στόχος είναι να εκμεταλλευτούμε κάθε χώρο δίνοντας έξυπνες λύσεις
 • Σε αυτή την περίπτωση οι μεγαλύτερες αλλαγές σημειώθηκαν στο τμήμα σαλοκουζίνα – χωλ. Συγκεκριμένα, η κουζίνα μεταφέρθηκε εξ’ ολοκλήρου στο χώρο που βρισκόταν ο διάδρομος
 • Το σαλόνι διπλασιάστηκε σε μέγεθος και τα δύο δωμάτια χωρίστηκαν μεταξύ τους με ένα τραπέζι φαγητού, που λειτουργεί ως πάσο. Με έξυπνα σχέδια για μικρά σπίτια δημιουργούμε άνετους χώρους με αναβαθμισμένη αισθητική

Μία αξιόπιστη εταιρεία ανακαινίσεων μπορεί να σας προσφέρει πάρα πολλές ιδέες για ανακαίνιση μικρού σπιτιού λαμβάνοντας υπόψη τις ανάγκες σας και δημιουργώντας πρακτικά και μοντέρνα μικρά σπίτια. Με σύγχρονες λύσεις και έξυπνα σχέδια για μικρά σπίτια κάθε διαμέρισμα μπορεί να γίνει λειτουργικό.   

Σχέδιο σπιτιού 30 τμ

Τι γίνεται, όμως, με ακόμη μικρότερα σπίτια; Όταν υπάρχει εμπειρία και τεχνογνωσία υπάρχουν και λύσεις. Ας δούμε τι μετατροπές χρειάστηκαν σε ένα σχέδιο σπιτιού 30 τμ: 

 • Στην περίπτωση αυτή το σαλόνι καταλάμβανε ένα μεγάλο μέρος του σπιτιού. Επίσης, υπήρχε ένα υπνοδωμάτιο με μικρό μπάνιο, το χωλ και μια αποθήκη
 • Η μεταμόρφωση ήταν εκπληκτική. Το υπνοδωμάτιο και το μπάνιο άλλαξαν εντελώς χρήση και έγιναν ένας ενιαίος φωτεινός χώρος που μετατράπηκε σε σαλόνι
 • Το παλιό σαλόνι έδωσε τη θέση του σε ένα υπνοδωμάτιο με ευρύχωρο μπάνιο, χώροι ιδανικοί για ένα σχέδιο σπιτιού 30 τμ
 • Το χωλ έγινε μία λειτουργική κουζίνα με όλες τις απαραίτητες ηλεκτρικές συσκευές, ενώ τοποθετήθηκε ακόμη και μία ντουλάπα – έπιπλο εισόδου  

Στη συγκεκριμένη κατοικία εφαρμόστηκαν σύγχρονες τεχνικές και ιδέες για ανακαίνιση μικρού σπιτιού (σχέδιο σπιτιού 30 τμ). Στην Αναδομή είμαστε στη διάθεση σας για να ακούσουμε και τις δικές σας ανάγκες και να σας δείξουμε έξυπνα σχέδια για μικρά σπίτια με υψηλή αισθητική και λειτουργικότητα. 

Μοντέρνα μικρά σπίτια 

Εάν και εσείς θέλετε να ανακαινίσετε το μικρό σας διαμέρισμα τότε δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε σε μία αξιόπιστη τεχνική εταιρεία. Τα μοντέρνα μικρά σπίτια αποτελούν πλέον τάση στον κατασκευαστικό χώρο και υπάρχουν πάρα πολλά έξυπνα σχέδια για μικρά σπίτια. Εδώ θα δούμε μερικές ακόμη ιδέες για ανακαίνιση μικρού σπιτιού που μπορεί να σας βοηθήσουν να εξοικονομήσετε χώρο. 

 • Χρησιμοποιήστε διαχωριστικά εσωτερικού χώρου. Σε σχέδια σπιτιών 50 τμ ή μικρότερα ένα πάσο ανάμεσα σε σαλόνι και κουζίνα είναι η καλύτερη λύση για την οριοθέτηση των χώρων
 • Στα έξυπνα σχέδια για μικρά σπίτια εφαρμόζεται συχνά και η λύση της συρόμενης πόρτας για εξοικονόμηση χώρου
 • Προτιμήστε φωτεινά χρώματα για τους τοίχους και αν υπάρχει η δυνατότητα δημιουργήστε κάποιο επιπλέον παράθυρο για να μπαίνει περισσότερο φυσικό φως
 • Επιλέξτε έπιπλα με αποθηκευτικούς χώρους και δημιουργήστε εντοιχισμένα ντουλάπια ή ράφια

Αυτές είναι μερικές μόνο ιδέες που μπορούν να εφαρμοστούν σε μοντέρνα μικρά σπίτια, ώστε να βελτιώσετε την καθημερινότητα σας, αλλά και γενικότερα την ποιότητα ζωής σας. 

Σχέδια μικρού μπάνιου 

Με τα έξυπνα σχέδια για μικρά σπίτια ένας από τους βασικότερους χώρους, στους οποίους πραγματοποιούνται αλλαγές είναι το μπάνιο. Ο χώρος μπορεί να είναι μικρός, αλλά πρέπει να είναι εξαιρετικά λειτουργικός και να περιλαμβάνει τα πάντα. 

Ας δούμε δύο προτάσεις που περιλαμβάνονται συχνά σε σχέδια μικρού μπάνιου και θα σας βοηθήσουν σίγουρα να εξοικονομήσετε χώρο:

 • Αντικαταστήστε τη μπανιέρα με ντουζιέρα. Σχεδόν σε όλα τα σχέδια μικρού μπάνιου η ντουζιέρα παίζει καθοριστικό ρόλο, καθώς καταλαμβάνει μικρότερο χώρο
 • Εγκαταστήστε κρεμαστά είδη υγιεινής. Εξοικονομείτε χώρο και δημιουργείται μία διακριτική αίσθηση πολυτέλειας. Ζητήστε μας να σας δείξουμε σχέδια μικρού μπάνιου για να πάρετε ιδέες και για το δικό σας χώρο

Στην Αναδομή καταγράφουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας και δημιουργούμε έξυπνα σχέδια για μικρά σπίτια, ώστε να αξιοποιείται στο έπακρο κάθε χώρος.

Είπαν για εμάς

 • Η ΑΝΑΔΟΜΗ υπήρξε μια πολύ επιτυχημένη επιλογή για το σπίτι που θέλαμε να ανακαινίσουμε. Ο επαγγελματισμός και η καλή επικοινωνία ήταν τα πράγματα που εκτιμήσαμε. Παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσαμε να είμαστε παρόντες στην ανακαίνιση λόγω απόστασης εμπιστευτήκαμε απόλυτα τους ανθρώπους της εταιρίας και δεν απογοητευτήκαμε. Οι παρατηρήσεις τους και οι προτροπές τους στο σχέδιο που είχαμε για το σπίτι ήταν απόλυτα σωστές και τις ελάχιστες που δεν ακούσαμε, τελικά το μετανιώσαμε. Συνιστώ ανεπιφύλακτα την εταιρία γιατί σε κάθε τομέα οι καλοί επαγγελματίες πρέπει να επιβραβεύονται.

  Dimitrios M.

 • Ολοι οι εργαζομενοι της εταιρείας ανταποκριθηκαν απολυτα στα καθηκοντα τους και μας εξασφαλισαν ενα αρτιο αποτελεσμα. Η Βασω με τη εγκαιρη και εγκυρη επικοινωνια και τιμολογηση ολων, ο Γιώργος με την ευρηματικοτητα και τις απειρες τεχνικες του γνωσεις, η Ελενη με την αμεση ανταποκριση της σε ολα μας τα αιτηματα, ο Δημητρης με τη συνεχη παρουσια του στο εργο, ο Αλεξης με τις επικουρικες λυσεις που προτεινε καθως και ολοι οι εργαζομενοι βοηθησαν στην απρόσκοπτη ολοκλήρωση του έργου. Τους ευχαριστούμε ολους απο καρδιας. Εαν σκέφτεστε να αναθέσετε σε καποια τεχνικη εταιρεία την ανακαίνιση του χωρου σας μη διστασετε να τους επιλεξετε.

  Aris T.

 • Αναθέσαμε στην ΑΝΑΔΟΜΗ την ολική ανακαίνιση διαμερίσματός μας στην Α. ΤΟΥΜΠΑ. Το τελικό αποτέλεσμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μας. Υψηλός επαγγελματισμός, συνέπεια, ευγένεια, άμεση ανταπόκριση, διαρκής ενημέρωση, καινοτόμες λύσεις και ικανότητα αντίληψης των απαιτήσεων του πελάτη αποτελούν λίγα μόνο χαρακτηριστικά του τρόπου εργασίας του προσωπικού του γραφείου, χωρίς ίχνος υπερβολής. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε το Γιώργο για την άκρως επιτυχή αναδιαμόρφωση του χώρου μας και τη Βάσω για τη διαρκή καθοδήγηση, προκειμένου να επιλέξουμε τις ιδανικότερες λύσεις σε σχέδια και υλικά.

  Eleni V.

 • Εξαιρετική συνεργασία , οργάνωση, επαγγελματισμός με εμπειρία στις ανακαινίσεις χώρων. Η ποιότητα φαίνεται από την πρώτη συνάντηση. Ο Γιώργος και η Βάσω, πάντοτε φιλικοί και συνεργάσιμοι, είναι έτοιμοι να προσφέρουν προτάσεις και λύσεις για κάθε θέμα. Προτείνουμε την "Αναδομη" για την ανακαίνιση του χώρου σας ανεπιφύλακτα!

  Erik M.

 • Επιλέξαμε την Αναδομή για την ανακαίνιση δύο χώρων μας και πραγματικά δικαιωθήκαμε για την επιλογή μας. Άψογοι επαγγελματίες, συνεπείς και με μεράκι! Ήταν δίπλα μας σε κάθε μας ανησυχία, απορία και αναποδιά που θα προέκυπτε σε όλα τα στάδια μέχρι να μας παραδοθούν τα κλειδιά. Το αποτέλεσμα και στις δύο περιπτώσεις υπέροχο! Βάσω και Γιώργο σας ευχαριστούμε για όλα! Σίγουρα θα σας προτιμούμε σε κάθε μικρή ή μεγάλη αλλαγή που θα χρειαστούμε και στο μέλλον!

  Χρύσα Χ.

Ζητήστε προσφορά

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.

 • Ανακαίνιση Κατοικίας
 • Ανακαίνιση Επαγγελματικού Χώρου
 • Κατασκευή Νέας Κατοικίας
 • Κατασκευή Νέου Επαγγελματικού Χώρου

Σε Θεσσαλονίκη & Χαλκιδική

Διεύθυνση

Γυμν. Μυστακίδου 20 - Νικ. Πλαστήρα
(Προέκταση Παπάφη)
Χαριλάου, Θεσσαλονίκη
TK. 54250

Στοιχεία επικοινωνίας


© ΑΝΑΔΟΜΗ. Design & Hosting by ADVISION.